Followers

Friday, March 21, 2008

chomel ku yg berumur 9 bulan 6 hari..


Haziq tgh syok main tolak-tolak katil dia.


Itu lah kerja Haziq sekarang ni. Belajar jalan sesambil susur sofa kat umah.

Haziq potong rambut buat kali ke 2 nyer pada minggu lepas. Bukan aper
rambut Haziq da panjang sangat. Sampai cam termasuk2 jea kat telinga dia...cian tgk nyer duk cam tolak2 jea rambut tu dr telinga. Ialah budak kan...mana lah tahu nak tolak kemana rambut tu. Ditolak2 kesitu gak pergi nyer rambut tu. So pi gunting kat kedailah rambut Haziq tu..upah potong tu RM3 jea.

Adik lelaki aku bising jea bila tgk rambut baru Haziq..katanyer x hensem da Haziq with rambut baru nyer dan Haziq bukan pi sekolah pun..x leh rambut panjang. Aku jawab "ish kau ni..cian budak tu.rambut panjang sampai naik rimas Haziq dibuatnye..." Tapi as soon rambut Haziq da habis di potong..aku tgk Haziq cam nak masuk ASKAR pulak..rambut recrut tul..:)

Ari tu aku ada terbaca kat blog saper ek..pasal camna nak bagi anak cepat berjalan. So aku apply benda tu kat Haziq. Memula aku bagi Haziq kerusi beroda utk dia practice berjalan. Amboi suka betul dia..sesambil aku
pegang hujung kerusi tu..sesambil Haziq pegang gak sambil berjalan. Oklah..

Dan suprise nyer malam td..tgh aku wit En Hendra nonton tv..tetiba aku tgk katil Haziq duk gerak2 sendiri. Confuse jap aku tgk..rhupanyer kat tepi tu Haziq tgk duk tolak2 katil dia. Dia wat sama cam dia tolak kerusi roda. Happy sungguh Haziq dgn gelak2 lagi tolak sana sini katil tu. Sambil belajar berjalan..Kejap2 je ada terlanggar dinding..ialah rumah kau kan chomel..
mana ada byk space.

Yang aku pelik nyer..aku CUMA ajar Haziq tolak kerusi jea...tetiba dia leh sendiri2..tolak katil pulak..padahal aku lom ajar dia lagi tolak katil...ialah katil tu berat kan.....bijak betul si kenit nie..ALHAMDULILAH

2 comments:

mochitsuki said...

eii.. bj haziq..
sama ngan bj anak aku.
seyes sama..
yg bj kaler oren sana..
nnti aku amek pic dia.. :x

haslina said...

suki ~ mmg ramai weh..ada baju kuit tu..sebab baju tu chomel bangat..

i love oren..:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails