Followers

Wednesday, March 19, 2008

kata kepala sakit...tp ptg nyer pi kuar jalan pulak..

Semalam aku x kerja..tp sampai hari ini aku masih tak tahu nak classified hari aku x kerja tu sebagai EL atau MC..leh gitu.

Memang kepala aku sakit masa hari isnin tu..dan sakit kepala tu dibawa hingga pagi hari selasa. Dan pagi tu dr atas katil..aku decide kat En Hendra yg aku x nak pi keja..kepala aku sakit..

So aku totally bgn dari katil yg cadar nyer berwarna biru dalam jam 10 am gitu. Itu pun sebab Haziq da nangis minta di ambil dr tilam dia. Aku pun bajet yg diapers Haziq dah penuh..so nak tukar lah..rhupa nyer Haziq beak.
Aku terus bawa Haziq pi bathroom dan mandikan sekali dia.

Dalam jam 1 pm gitu..aku minta permission kat En Hendra utk kuar kejap. Aku ajak dia sekali utk temankan aku..tp dia x nak..so nak x tak nak aku kena gak keluar....so keluarlah sorang2. Sebelum keluar aku da gorengkan telo mata dan masak nasi utk lunch En Hendra..juga aku da kasi Haziq mamam.

Padahal aku ni masih dalam kawasan Pandan...En Hendra da call aku 2 - 3 kali...risau tul dia pasal bini dia sorang ni. Actually aku mmg x pernah keluar sorang2 dari rumah since aku jadi isteri dan emak orang ni. Wlu pi dekat mana pun mmg mesti pergi ngan En Hendra. Tp kali nie perkara2 yg 
aku nak buat mmg 
ada yg En Hendra cam bosan jea nak join...hehehe..
Dan semalam tu aku pun jadi lah 'bujang' kejap..mmg pun..masa aku drive keta tu..mmg cam terasa aura2 zaman bujang tu...Aura masa hidup ni tidak berteman ):

* pertama aku pi anta dry celaning carpet. seminggu lepas ni baru leh amek semula.
* kedua aku pi satu kedai kat pandan jaya utk bertanyakan harga jahit baJu kurung...pehhh..rm60 hinggit...gila pea..aku tak pernah anta baju kurung gitu harganyer. ialah dah lah aku hari2 pi kerja pakai baju kurung..x ke membazir aku nak pi anta jahit baju mahal gitu..lain lah klu aku pakai baju kurung sebulan sekali...itu lainlah..
*so atas sebab itu aku terpaksa pi jumpa kawan aku..untuk anta kain baju kurung aku..
dan klu nak jumpa dia aku kena pi SOGO..ya ALLAH..malas nyer aku nak jalan2 sampai masuk KL..
tp..last2 aku pegi gak..15 minit jea aku da sampai parking keta kat SOGO dari umah aku..
then bagi baju kat kawan aku...
*ketiga aku mmg tgh cari purse baru...purse aku ni da perlu di ganti..lama bangat da purse tu berbakti kat aku..usha line purse kat SOGO..x kenan nyer..
*singgah JJ maluri..usha purse lagi...ish..aku mmg x geti beli brg sorang2..i need En Hendra..so lain kali aku dtg lagi JJ with En Hendra...tp aku ada lah beli compact powder n lipstic baru...
murah jea..
*keempat aku pi Paragon shopping complex..pi amek gelang tangan aku...gelang tu putus..so pi anta 
kedai wat sambung semula..sambil tu sempat beli barang dapur sikit...

Dan akhirnyer aku selamat sampai kat umah...cam seronok jea kan..jadi orang bujang wlu pun berapa jam saja.
Aku terus prepare for dinner pas tu...SUP SAYUR CAMPUR + TELO dan SAMBAL UDANG + REMPAH KARI...

aper2 hal...aku ucapkan bebanyak tima kasih kat En Hendra sebab bagi aku kuar sorang2..wlu pun selang baper minit mesti dia call aku..tanya aku kat mana...muahahahah..

2 comments:

Ceera said...

pi paragon, hiks... duk mana nie??? jarang orang tau paragon nie... =P

haslina said...

ceera ~ reen ni duk kan PANDAN INDAH :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails