Followers

Wednesday, March 5, 2008

ku sentiasa memanjat kesyukuran pada NYA..alhamdulilah





Dalam 2 hari lalu En Hendra perasaan yang gigi Haziq da tumbuh yg baru lagi. Sebelah atas,
total out gigi Haziq da jadi 4 batang.


Semalam aku perasaan dahi Haziq cam ada luka...baru lagi. Macam calar gitu, kata En Hendra, Haziq tergolek dari katil. Ya ALLAH anak aku da start jadi Superman rupanyer.
Alhamdulilah cuma calar sikit jea.

Start this month, En Hendra suggest supaya beli formula dan diaper Haziq secara bundle. Maknanyer beli semua tu utk 1 bulan sekali. Aku yg saja cakap ngan 
En Hendra ari tu pasal 
Kak Hezlina mmg beli diaper dan formula secara bundle..so itu yg kami pun rasa itu yg baik.
Tq kak with ur very good suggestion...
Klu tidak sebelum ni aku mesti terkejar2 bila balik kerja pi beli formula atau diaper Haziq yg da habis.

So the calculation ----- > 4 tins of formula x RM 53 = RM 212
------> 2 pack of diapers M size (84 pieces) x RM 37 = RM 74
------> 2 pack of night diapers M size (44 pieces) x RM 36 = RM 72
Total out ----- > RM 360 just for Haziq everymonth.
Dan itu tidak termasuk Haziq nyer new clothes, insurance, saving. But ALLAH da
tentukan semua di dunia ini ada rezeki masing2.

Maka aku dan En Hendra sentiasa perlu berusaha utk mencari rezeki yg telah tersedia utk 
Haziq tu. Kami susah senang bersama tanpa bantuan MONEY from our parent.
Sedangkan aku di limpahi kesenangan dengan izin ALLAH masa aku kecik dulu 
oleh parent aku...rasa x sampai hati dan rasa bersalah klu Haziq tidak merasa 
sama seperti yg aku telah rasa dulu. 

Sebenar nyer aku rasa SERONOK sangat kerana dapat merasa 
apa itu erti keSUSAHan
.
Mencari rezeki bersama-sama En Hendra utk kebahagian dan kesenangan kami bersama. 
Seriously aku mmg x pernah susah sebelum ni sebab MYBELOVED FATHER da 
siap kan EVERYTHING utk anak2 nyer.   

Tapi starting aku  jadi wife to En Hendra...aku sendiri yg stop kan SEMUA "BANTUAN" from my father
because i believe in En Hendra as my husband.
Wlu pun aku tahu my parent amat amat RISAU dgn TAHAP KEWANGAN aku dan En Hendra.
Mereka juga tahu aku x pernah pernah merasai susah dan mereka MERAGUI kemampuan
En Hendra sebelum ini.
Tapi sekarang ni mereka da nampak bahawa En Hendra menjalan kan
responsibilty nyer dgn BAIK. Alhamdulilah..syukran syukran to ALLAH.

p/s sebenar nyer susah atau senang bukan point nyer...tapi hati masing2 tu..mcm aku
ni mmg jenis x kisah wlu pun aku rasa susah..dan mmg MY FATHER da ajar supaya
jgn BOROS - beli barang mahal2 x tentu pasal wlu pun duit banyak - ..sebab 
tu 
dont care 
pun klu duit tu kurang kerana aku da biasa LOW PROFILE..
bagi aku KEBAHAGIAN itu bukan boleh 
di beli dengan kemewahan harta benda dunia ni...dan klu nak senang aku usaha 
SENDIRI...
kerana KEPELIKKAN perangai aku tu..mmg selalu En Hendra bising..dia PENIN
nak belikan
barang utk aku kerana pasti aku menolak...BUKAN APER..AKU
SELALU FIKIR dan mmg
da tertanam kat kepala aku ni..klu ABAH AKU
YG "SEDIKIT BERADA AJE"  TU PUN LEH LEPAK JE PAKAI SPORT SHOES HARGA RM 40 GITU...INI AKU YG BARU SECOET DUA COET DUIT DA 
NAK PAKAI KASUT NIKE...WEHHHH MALU WEHHHH !!!!!!!!!!!!!  

2 comments:

Anonymous said...

kalo nak jimat sikit bab diapers n susu formula tu, beli la time ada diskaun ke, promotion ke, jualan murah ke...btw, jusco tgh ada baby fair promotion sampai 9/3 ni rasanya..apa lagi..pegi grab cepat apa yg patut (kak ina)

haslina said...

iyea kea...nanti pe tgk lah..tq kak ina :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails