Followers

Friday, August 22, 2008

gambar2 di kuala kangsar.

Pictures masa kat k.kangsar. Atas sekali tu pintu masuk ke galeri Sultan Azlan Shah. Ada 3 galeri semua nyer. Satu mengenai life Sultan and Sultanah, satu lagi galeri kereta2 Sultan dan galeri last sekali adalah galeri cenderamata dr pelbagai pihak kepada Sultan. Bila tgk gambar Sultanah perak tu masa muda2...punya lah cantik, putih.....patut pun Sultan terpikat ek. Untung ek jadi orang cantik2 ni kan..
Pictures kedua tu hiasan kat air pancut di depan galeri...cantik replika labu sayong tu. Lagipun k.kangsar kan tempat labu sayong. Sayong rupa nyer nama tempat kat tempat buat labu sayong tu. Sebab tu labu di namakan labu sayong. Gitu rupanyer ceritanyer..

Picture kat tepi sungai perak. Memula petang tu lepas check in hotel, ktorang pi lunch. Memandang kan tempat yg ada lauk2 da habis so kena pi cari kedai makan je lah. Perot mmg da lapar sungguh masa tu. So gamble je makan kat satu kedai ni kat depan stesen bas k.kangsar. Makan nasi goreng jea kami berdua sebab itu jea menda yg ada kat kedai tu. Haziq x leh makan sebab nasi goreng tu pedas. Lepas tu pergi lah ke tepi sungai perak..konon2 nak lelepak sesambil menikmati permandangan sungai yg sungguh lebar tu. Baru nak kuarkan stroller Haziq..hujan turun. Bergegas masuk kereta semula dan sebab da nampak KFC masa cari2 kedai makan td. En Henda pi beli snack plate before balik ke hotel. So masa lelepak dalam hotel sementara tunggu hujan reda...ktorang makan KFC. Ialah lunch makan nasi goreng..mana kenyang nyer. At list KFC ni utk Haziq makan sekali.
Da jam 5 lebih masa tu, pergi lepak kat tepi sungai semula. Pastu sekali round pasar malam kat pekan. Dan before maghrib tu sempat singgah jap kat tempat buat labu dan beli kan emak abah souvenirs.

2 comments:

Chika Chika said...

wa. jalan-jalan taiping, chika rasakan, tempat paling jarang pegi ialah area perak. padahal banyak sedara mara kat sana. huhuhu

haslina said...

lea..iyea ke chika..sebab ada hal nak pergi perak..itu yg sekalikan ngan jalan2..
akak pulak mmg area arah utara ni x de sedara pun..
semua sedara kat n9(belah abah) dan s'pore(belah emak).

cian sedara mara tu..
;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails