Followers

Thursday, September 15, 2011

Berpantang hari ke 33

Salam to all.

Aku selamat balik KL malam tadi from Kuala Pilah.
Alhamdulilah mama and baby Haqeem sihat.

Semalam Haqeem cucuk Hepititis B di klinik kesihatan di kg.
Erm.
Berat sudah cecah 4.4 kg from 3.45 kg semasa di lahirkan.
Memang tangan kelenguhan jugalah kalau memegang waktu menyusu badan si comel aku ini.

Aku pun kena checking juga semalam itu.
Tension juga.
Bukan apa aku ini memang kepemalasan untuk ke klinik bagai ini.
Jujur aku ini kenal mengenal dengan hospital dan di cucuk bagai ialah waktu pregnant sahaja.
Result darah semalam itu ialah 11.9 untuk hB aku.
Air kencing pun clear.
Punyalah 'seksa' hendak buang air di klinik. Ialah dengan belit bengkungnya lagi. Mana hendak pegang baju kurung lawa aku lagi.
Stress kejap dalam bilik air.
Paling syiokkkkkkkk sekali ialah.................................
berat aku turun 10 kg.
Sebelum bersalin hari itu, berat aku sudah cecah 75 kg.
Pertama kalinya aku rasa begitu.
Sungguh tidak larat membawa perut.
So semalam itu berat aku sudah cecah 65 kg dalam masa sebulan berpantang.
Hu hu hu.

;))

6 comments:

oya said...

almost nak abih tu..

haslina said...

oya - menghitung hari sahaja.
;))

velasrizal said...

nanpi upload le gmbr baby ye..

haslina said...

dik rizal - insyallah dear. pic tu ada cuma masih dalam camera lagi.
;))

akuzle said...

tahniah di atas penurunan. sy neh x timbang2 so x besh gaks. tp, nk timbang tuh takot pon ada psl takot siket jer turunnyer.

haslina said...

tq kembali.
kebetulan timbang sebab check baby sebulan di klinik baru2 nie. mama baby pun kena checking juga.
tu yg tahu da turunnnnn.
;))

insyallah mesti ada turunnya sebb kt berpantang...kan dear.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails