Followers

Thursday, October 13, 2011

Mari bekerja.

Happy working to me.

Aku berada di office hari ini.
Ceritanya semalam aku ada email HR. Bertanya bilakah hari yang patut aku mula bekerja.
Sebabnya surat MC hospital aku cuma tulis tarikh bersalin 14 August 2011/Ahad sahaja.
Puncanya kerana sekarang ini kan cuti bersalin ada yang 60 hari dan ada 90 hari.
Makanya ikut pengiraan aku sepatutnya aku mula duty on 17 Oct 2011/Isnin.
Tapi reply email dari HR minta aku datang kerja hari ini 13 Oct 2011/Khamis. Katanya sudah cukup 60 hari aku bercuti.
Selamat bekerja untuk aku.
;))

11 comments:

mamalieyna said...

alahai dh start kerja ke?..hee`

selamat bertugas..ceriakan diri di hari pertama ye..hee~

Ina Hashim said...

aah lin...60 hari tu trmasuk sbtu dan ahad

selamat bekerja ya...si kecik tu tgal kat sape?

gee ryder said...

hehe...hr biasala kiraan mesti tepat :p

haslina said...

eina - a'ah gitu. alhamdulilah ceria sebab student tgh exam.
;))

kak ina - tq kak.
itulah kak tak tahu pula. dulu2 kan da tulis sekali bila kena kerja di MC tu.
sikecik tinggal sama dengan abang kakaknya.

haslina said...

gee - itu gee, tak tahu pula gitu.

maidatul said...

oitss kejap jea rasa akak da kerja semula.
Selamat menceriakan hari bekerja akak
;))

haslina said...

akma - masa duk rumah rasa lama je. tetiba da kena bekerja da.

tima kasih.

e.l.i.s.s.m.i.e said...

selamat bekerja kembali :) me dah 4 hr masuk kerja :)

haslina said...

eliss - tq dear. oo minggu ni juga yea.
semoga sihat dan selamat bekerja.

akuzle said...

sy masa b4 deliver tuh, isi form n submit kt pengetua so ikut budi bicara dierlah.

haslina said...

ooo. cuti dear 90 hari kan.
saya ni mmg cuti 60 hari, keja swasta.

selamat bercuti lagi.
;))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails