Followers

Wednesday, October 12, 2011

Spagetti ayam segera.


Picture tidak berapa maveles gitu. Sebab coloring kuah spaghetti kureng merah. Dan lagi ambil gambar dalam keadaan tidak sabar hendak makan.
Ceritanya balik dari Ikea semalam petang dengan perasaan hampa. Sebab barang yang dicari rupanya sudah tidak di jual lagi ataupun mungkin sudah habis stock.
Kuciwa aku dan hubby.

Aku cakap pada hubby yang aku hendak masak spaget malamnya. Then calling my sister yang kalau masak spaget memang sedap. Tanya camna cooking?.
Sampai Bandar Kinrara pergi Giant beli barangan yang diperlukan.
Lepas itu aku ajak hubby pergi satu kedai baru dekat rumah. Kedai sejukbeku. Orang melayu punya. Cadang mahu mencari lagi apa-apa tambahan frozen food.

On the way itu aku tanya hubby -

frozen food itu aper definasi sebenarnya ek?
adakah macam karipap frozen?
ataupun ada ke fishball bagai di situ?

Hubby malas hendak melayan soalan mengada aku itu.
;))

Makanya di situ masih kurang barang jualannya.
Ada aku nampak instant kuah mee rebus dan mee bandung.
Then dalam frozen, ada daging burger dan hotdog. Semua itu macam produk IKS.
Terkejut juga ada sos spaget. Alhamdulilah.
Ada ayam dan ada sos daging.
Mesti try nie, bantu produk orang melayu.

Dirumah terus rebus spaget dan sos frozen sekali.
Dan juga aku rebus hotdog sekali untuk Haziq.

Hubby usik aku, mesti masak spaget guna yang instantlah nie.
;))

So kuah yang aku guna di gambar itu ialah dari sos segera inilah.
Siap sudah ada ayam, cendawan dan tomato.
Kuah ini cukup untuk 4 orang makan.
Rasa memang tidak pedas. Ala-ala rasa tomato.
Mungkin next time kalau mahu masak mungkin tumis dulu bawang putih merah dan ciliboh sekali untuk bagi pedas.

Harga RM 5.80. 
Cara sediakan, cuma rebus 10 minit.

nota pendek - barangan yang aku beli untuk masak spaget tu nampaknya masak lain kali je lah.

2 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

omputeh mana makan pedas2 :) kalo buh cili boh, namanya kena tukar jadi spagetti goreng la..hehehe

haslina said...

eliss - betul tu.
tp kita org melayu ni klu tak pedas, mesti tak kick gitu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails