Followers

Friday, November 25, 2011

Angry Bird sahaja mainan Haziq.

Mana-mana mesti dengan Angry Bird.

Anak bujang aku ini memang begini kalau di mana sahaja.
Mangsanya ialah hp aku lah gitu.
Aku rasa anak orang lain pun sama juga agaknya.
Tengok itu sudah buat macam rumah sendiri.
Cerita pasal Haziq.
Alhamdulilah sekarang ini mungkin juga dalam minggu lepas, Haziq sudah tidak memakai pamper lagi.
Hatta sebenarnya Haziq memang belum masuk mana-mana kindergarden lagi.
Kelam kabut rasanya kami tahun ini.
Mana dengan pindah rumahnya awal tahun hari itu.
Aku yang kalau pregnant memang macam 'emo' sepanjangnya.
Dan bersalin dan lagi anak sudah 3.
So sedar-sedar sudah sampai hujung tahun.
Insyaallah tahun depan mesti masukkan Haziq mana-mana nanti.
Berbalik pada pamper tadi.
Haziq sudah pandai ke toilet.
Pandai dia 'tahan' dulu. Mula-mula dulu ada juga 'tercicir'. Mungkin ia terlupa dengan keadaan barunya.
Ringan beban sedikit sebab tidak perlu beli pampers Haziq.
Kalau tidak fuhhh. Sekali beli dengan pampers Haziq, Haifa dan Haqeem.
Waktu malam sahaja pamper di gunakan.

Terasa macam sudah besar sangat anak aku itu.
Walaupun umurnya baru masuk 4 tahun 5 bulan.
Lagipun sebab dia sudah jadi abang kan.

Sejak dari dulu, Haziq memang memilih betul part makan.
Tengoklah badannya itu.
Alhamdulilah sihat.
Lagilah sekarang ini asyik sangat dengan kartun di tv.
Lepas itu sambung lagi dengan segala game di internet.
Selalunya part itu mesti Haziq with hubby together main game bersama.
Aktiviti father and son.
Campur lagi layan You Tube. Pandai mencari kartun bagai di situ.

Sebab kerana sibuk sangat itu, kalau naik sahaja kereta selalunya mestilah confirm hero aku ini nyenyak tidor.
Penatlah itu.

Bila suruh makan kenalah bagi yang betul-betul dia hendak.
Nasi goreng sardin, hotdog juga roti 70 sen.
Itulah antara kesukaan dia.
Hari itu aku buat cookies dan juga jemput udang.
Alhamdulilah Haziq suka.
Itu yang sekarang ini aku memang gigih membakar.
Hehehhe...bakor.
Seronok tengok anak-anak dan hubby sekali bila makan.

Laginya, amat dan amat petah kalau bercakap.
Aduhai sungguh sampai kami suruh Haziq berhenti sekejap mulutnya itu.
Memang tidak penat langsung rasanya.
Dia terlalu peramah sangat.
Sampai member di office siap tanya dengan aku.
Kenapa anak aku itu begitu petah sangat. Sedang mama dia ini aduhai macam sonyap jo.
(,")
Abang mithali. 
Memang selalu juga offer diri suapkan adiknya.

Kartun kegemaran Haziq.
Siap hubby print kan dan letak di peti ais.

2 comments:

Ina Hashim said...

dah diaper free ye?baguslah...kalo tak jenuh nak memborong pampaers utk 3 orang kan?alysha dah setahun tak pakai pampers...tapi malam still pakai sbb dia kuat minum susu

haslina said...

itulah kak. jenuh dari awal suh tak yah pakai pampers. tapi haziq tidak mahu.
mungkin dia tengok cousin dia da tidak pakai pampers siang.
itu yg nak ikut gitu rasanya.

bagus gegirl alysha.
malam mmg kena pakai kan kak.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails