Followers

Tuesday, November 29, 2011

Durian kg.

Salam.
Cuti baru ini kami balik kg.
Kg Parit Seberang di Kuala Pilah.
Memang tengah musim durian.
Walaupun sepokok sahaja. Buahnya lebat dan berlebih-lebih buat keluarga di kg.
Alhamdulilah.
Sarapan durian.
Minum petang pun durian.
Dinner pun durian.
Asal ada yang gugur dari pokok.
Adalah rezeki kami makan raja buah ini.
Pokok belakang rumah sahaja.
Kata abah, pokok durian itu adalah dari benih biji durian pokok di depan rumah arwah uwan.
Memang sedap berlemak buah durian kg kan.
Tapi ada certain buah memang berlubang.
Akibat dari tebukan monyet atau tupai.
Yang paling banyak makan durian ialah hubby dan Haziq.
Aku memang sudah slow sikit sebab since dari kecik-kecik lagi memang sudah merasa makan durian.
Mengutip durian yang baru jatuh.
Maklumlah masa itu duduk rumah arwah uwan.
Pokok durian yang saiz besar-besar itu memang ada depan rumah.



5 comments:

velasrizal said...

alamak kg saya xde musim doyan lagi

haslina said...

dik rizal - kg kat mana tu?

akuzle ayu said...

alhamdulillah... rejeki2...sungguh heaven ah, kak...

hOtMaMa said...

musim durian skrg nih kan.. kita tengok jek la.. makan seulas dua berani la.. makan banyak2 takut panas satu badan.. hehe

haslina said...

ayu - alhamdulilah. sesungguhnya..nyaman sekali.

hotmama - tq singgah sini. itulah mak yong mmg tak leh makan byk. buat syarat jea.
kg mesti banyak durian kan.
area lepas bukit putus until pilah mmg tgk pokok semua lebat je dgn buah.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails