Followers

Sunday, November 13, 2011

Sehari sebelum Raya Haji.

Adik aku Eboy, mesin rumput depan rumah.
Dia tidak tahu pun yang aku taking picture dia ini.

Itu dia, luas juga kawasan yang sudah selamat di mesin.

Ada lagi belah kanan rumah yang belum di mesin. 
Kalau tidak silap Eboy sambung mesin belah belakang  sahaja. 
Tengok mana rumput yang tinggi gitu.
Itu rumah lama yang aku duduk dan membesar dulu.

Masak ketupat segera sahaja.
Wit bekalan kayu getah.

Si kecik dua orang ini memang kesukaanlah dapat main di luar rumah.
Padahal punyalah panas, bahang api membakar itu.
Abah wit hubby.

Paginya sempat abah membawa cucunya tengok durian. 
Abah meracun semak.
Aku tengok Haziq and Haifa macam terpegun pula tengok atok diaorang explain pasal durian.

De durian. Insyallah sudah start jatuh rasanya sekarang ini.

Anak dara aku ini. 
Sikit-sikit keluar rumah pergi ke belakang. 
Aku risau sahaja, bukan apa. 
Monyet banyak dekat kg aku ini.
Sia-sia sahaja kalau hilang Haifa ini.

3 comments:

faridmw said...

salam..
bestnya suasana mcm ni.. besar umah tu... hehehe

Ina Hashim said...

Haifa ni mmg cumil sangat....cam muka ray kut tapi rambut cam rambut lin..mmg gud combination :D

haslina said...

dik farid - salam kembali.
mmg suasana kg adalah paling best kan.

kak ina - hehehe tq kak.
(,")

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails