Followers

Thursday, November 17, 2011

Hantar my sis ke airport Isnin lepas.

Salam hari Khamis.

Alhamdulilah kaklang sudah selamat sampai ke London hari Isnin.
Katanya jarak waktu ialah 8 jam kebelakang dari waktu di Malaysia.
Kaklang pun memang sudah call emak dari sana.
Alhamdulilah lagi tempat kerjanya dekat sahaja dari hotel. So walking walking sahaja.
Emak kata lagi kaklang sound ceria sungguh masa bercakap itu.
Mesti emak risau sebab kaklang masih dalam 'mabuk' mengandung.

Tapi itulah tawaran ke sana oleh company tempat dia bekerja semestinya tidak mampu di tolak.
Itu satu peluang kata kaklang.
Siapa lagi hendak bagi peluang begitu.

Makanya hari Isnin itu flight kaklang adalah pada jam 9 malam.
Seawal dekat jam 6 petang kami semua sudah berada di sana.
Memang kaklang sudah booking pun teksi untuk ke airport.
Namunnya semua hendak ke KLIA menghantar, makanya cancel bookinglah
Kaklang memang begitu, dari dulu lagi. Sikap dia tidak suka menyusahkan keluarga sendiri.
Apa-apa hal dia lebih suka berdikari sendiri.
Sebab semua orang sudah lama benar tidak ke sana.
So jom kita.

p/s
Apa ek hendak minta kaklang belikan.
Aku ini memang tidak pandai 'order order' ini.
Tapi aku memang suka key chain.

Comel je kan. 
Haifa tolong abah aku tarik beg kaklang.

Emak si comel berbaju merah dan berselipar kuning.
Dengan my mother, Haziq, baby Haqeem dan anak kaklang Ezad.

My sister tengah check in.
Beg ada 2 sahaja.
Yang besar itu kosong sahaja.
Kata kaklang itu untuk masukkan barang pesanan orang.

Tukar dari MAS ke QATAR Airline tapi still Business Class.
Harga tiket more less than MAS.
KL DOHA and DOHA LONDON. 

Bye my sis.
Semoga di permudahkan perjalanan pergi dan balik serta urusan di sana. 
Amin amin amin.

De screen.
QR 0625.

Kagum kejap tengok kapalterbang MAS.

9 comments:

mamalieyna said...

nak komen n3 pasal masakan tu, takde ruang nk click comment la..hu~

waah rajin n gigih la..eina oven dh jadi arwah..tak sempat nak gunakan khidmat dia lebih2..hee~

nmpk sedapnye..^_^

haslina said...

hehe..bolehlah eina.
ada semangat sebab hubby suka makan.

ni pun baru ada oven, emak bagi.
alhamdulilah menjadi resepi tu.
;))

p/s nanti ada rezeki leh oven beli baru.

e.l.i.s.s.m.i.e said...

kalo me mintak FM lah :) bestnya keja jauh2 tmpt orang :)

oya said...

kaklang keje mana.London best shopping2.order la perfume ke kasut ke handbags ke.
tak pun souvenir fridge magnet,baju2.org lain plak semangat mensuggestkan order.hehe.

haslina said...

eliss - gitulah kan. mana yang comel.
aku rasa2 mungkin kakak aku ingat lagi yang aku ni cam suka gak ngan key chain.

dik oya - aduhai tak tanya pula di mana location office dia sebulan di sana itu.
hehehe. mmg pun kawan2 kakak mmg semangat order.
ntahlah serius mmg tak tahu nak order aper.

gee ryder said...

apsal tak ikut sekali? hehehe

haslina said...

gee - kalau den bujang confirm follow. beli tiket je kan.
tempat tinggal sudah settle.
huhuhu.

faridmw said...

salam..
sis kak nak pi landon ke.. hehehe.. baru tercari2 org nak pi sana.. hehe.. nak minta tolong bawak kamera dkt pelajar sna.. hehehe

haslina said...

salam kembali.
alahai.
akak pun baru terbaca blog farid hari ini pasal hal itu.
tiada rezeki nampaknya.
;(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails