Followers

Tuesday, May 20, 2008

Birthday my beloved bonda..

20 MEI 2008..hari ini hari jadi my bonda Puan Saleha bt Ashik.Selamat hari jadi emak..semoga emak di rahmati ALLLAH selalu..semoga ALLAH kasih kan emak seperti mana emak kasih kan anak2 emak masa kitaorang kecik2 dulu..semoga rezeki emak selalu murah..dilimpahkan kesihatan yg sihat dan semoga jodoh,cinta,keserasian emak dan abah hingga kesyurga..AMIN wa rabbil alamin..
Aku cuma dapat pos kad birthday jea kat emak and call utk wish birthday.Haziq siap cop cap 5 jari2 tangan kanan dia guna lipstic aku..dia pun nak join tulis kat kad. Ialah emak jauh nun kat Pilah.Camna nak beli kek..insyallah..nanti lain kali balik kg..leh beli kek...join sekali kek ngan Haziq nyer birthday 1 year next month.Hadiah...mmg x de pun..alhamdulilah emak da ada semua..abah da sediakan semua utk emak.Apa yg emak nak..ialah anak2 yg sentiasa bersama emak..dan setiap beberapa bulan emak akan dibawa balik singapore utk jumpa ngan nenek dan adik beradik emak yg lain.

Emak lahir pada tahun 1943 di Singapore dan tahun ni alhamdulilah umur emak da masuk 65 tahun.Pada tahun 1984,emak menjadi warganegara MALAYSIA..itupun setelah adik bongsu aku lahir pada 1983.Memula aku conpius gak naper emak tak awal2 lagi jadi orang malaysia nie...ialah dari memula emak dan abah bernikah pada tahun 1964....kata emak.."ialah emak kan sorang2 jea kat malaysia nie..semua keluarga emak kat singapore..manalah tahu klu jadi aper2..x lah emak kena duk malaysia nie jea..emak leh balik singapore semula".Betul gak kata emak tu..ialah berjauhan dgn keluarga..if anything happens kan.Lagi pun suami boleh di cari ganti..tapi keluarga sendiri mana nak cari.

3 comments:

Anonymous said...

keluarga x boleh dicari ganti, tp ada gak org yg x hargai keluarga sendiri.

kak ina said...

alhamdulillah...selamat hari jadi buat mak lin jugak..semoga panjang umur,diberi kesihatan yang baik dan dimurahkan rezeki..amin

haslina said...

anony ~ itulahkan...kecian

kak ina ~ amin,tima kasih kak..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails