Followers

Thursday, May 15, 2008

Haziq da 11 bulan hari ini...

Alhamdulilah syukur kehadrat ilahi..hari ini Haziq genap 11 bulan.Da besar da si kecik nie.
Haziq mmg da pandai berjalan..tp lagi seminggu nak masuk 11 bulan Haziq da boleh bangun sendiri untuk berjalan.Klu tidak before nie,Haziq mesti kena pegang kerusi or aper2 jea utk dia bangun berdiri.
Nampak sangat masa umur 1o bulan before nie.Haziq manja sangat..sikit2 nangis dan da start nakal sikit.Tidor nyer masih ok lagi.Dari segi makanan..nampak sangat Haziq suka makan mee.Klu letak mee tu kat mulut...pandai di sedutnyer sendiri.Juga da pandai minum air guna straw.Sukanyer join sekali what ever parent dia makan.Dan si kecik ni mmg tahan pedas dan suka benda masam.Kekadang makan limau..bg kat mulut dia sikit..peh mmg dia suka.
Haziq ni mmg x boleh klu orang buka peti ais...mesti dia cepat2 datang..nak join sekali.tgk2 aper dalam peti tu.Lagi satu...jgn lah nampakkan kat dia klu nak masuk bilik air.Sure meraung2..macam orang kena pukul.Ntah naper ntah.So klu nak masuk bilik air..mmg kena sorok2 dr dia.Dulu masa pregnant mmg aku paling x suka masuk bilik air..agak nyer sebab tu kot Haziq nangis..ntahhh
Paling pandainyer buka tempat bateri segala remote control kat umah tu dan hp En Hendra.Amat suka sepah2kan kain2 yg da dilipat dan diapers yg telah disusun dalam bekasnyer.
Fav. Haziq kat umah ialah..jalan dan jalan pusing2 satu rumah.Suka main benda2 yg selain dari barang permainan dia.Baru2 ni dia da pecah kan tabung manggis dia.So kena simpan siling banyak2 tu kat bekas lain yg bukan tabung.
Dan masih paling suka ialah komputer En Hendra...bila En Hendra repair komputer costumer kat umah..dia pun nak join sekali...aduh..si kecik ni...minat tul ngan komputer.
Haziq da pandai da sebut nama dia..dia sebut...AAAAZIQQ...dia juga da boleh panggil MAMA..
Selamat umur 11 bulan sayang mama MUHAMMAD HAZIQ BIN HENDRA CIPTA..jgn nakal2 yea....MUAHHH..





8 comments:

kak ina said...

waaa.dah besar haziq anak mama tuh..dah besar camnih, nampak macam lebih pada muka mama la pulak..dulu kecik2 nmpk lebih muka abahnya...hehe

haslina said...

heheh...iyea ek kak ina..ikut muka saya yea...
emak saya kata klu anak lelaki ikut muka cam emak..'sejuk jea' relation between mama n son..

kak ina said...

mmg sll org tua ckp camtuh...sejukkk bagussss

haslina said...

tu lah...alhamdulilah..

mochitsuki said...

erp.. xaci ni..
mana buleh da 11 bulan..
pandai jalan..
dhiya x pandai2 lg..
cume 5 langkah je..
br nak mule..
padahal da setahun tu..
jelsnye..
dengki ni tau :(

haslina said...

macam2 jea suki nie...heheh...haziq start jalan umur 9 bulan 3 minggu..kire dalam 5-6 langkah gitu..

alah..ok lah tu..da boleh bertatih2 melangkah..klu dhiya rajin pratice..cepat lah lagi dia berjalan..kao pun kenalah selalu bagi semangat kat dia :)

mochitsuki said...

nak tau x.. dia bukan jalan tau..
dia cam laju jek..
cam trus lari..
kekadang slalu jek..
dia tersadung..
jatuh.. xnanges.. gelak2 lak..

haslina said...

a,ah...mmg gitulah suki...diorang ni...laju jea..baru dapat berjalan kan..itulah..yg ciannyer asik tersadung dan jatuh..ciankan..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails