Followers

Tuesday, November 17, 2009

Makan pizza pula.

Haziq pun ini macam sahaja lapar. Tapi bila sampai pizza, dia cuma makan roti pizza sahaja. Ish ish...

Ermm...

Malam tadi kami pergi makan PIZZA HUT. Entahlah macam-macam kehendak mak buyung ini. Padahal tengah-tengah bulan ini manalah ada SEN SEN banyak gitu. Disebabkan KEINGINAN yang sungguh sungguh tinggi!!!!!..aku melangkah juga ke PH di ampang lewat jam 10 malam tadi. Aku bayar RM48 ringgit dengan WANG PLASTIK citibankku. Alhamdulilah ada WP itu kan. Walaupun aku memang pasif user WP ini.

Punyalah lapar perut aku malam tadi itu. Memula itukan memang kami hendak makan di DOMINA PIZZA. Lepas elok-elok order di kaunter, aku pun hulurlah WP. Alahai boleh diaorang kata,

"kami cuma terima cash".

Lomah kaki den kojap.

Terus tanpa membuang masa kami ke PH yang terletak berdekatan. Aku tidak kisah apa pun, aku hendak makan pizza malam itu juga!!!!!!

Bukan tiada nasi dan lauk di rumah malam tadi. Dan aku memang sudah makan nasi lepas maghrib pun. Tapi kami keluar ke PUDU RAYA malam tadi. Ditengah-tengah hujan sana sini untuk mengambil tetamu dari PENANG.
Perjalanan dari Pandan Indah ke Pudu sungguh layan sahaja. Tetapi masa OTW balik ke Pandan dari Pudu..aduhai...JAMMINGGGGGGG nya.
Itulah punca muka semua orang masa makan pizza memang muka macam tahap hendak makan meja sekali. Laparrrrr wooo...

Aku ini sememangnya tidak makan BAWANG besar gitu. Dan awal-awal aku sudah pesan pada waiter itu

"no onion please"

Tapi memang aku nampak muka dia buat macam tidak dengar sahaja apa aku cakap. Tidak mengapa...aku biarkan sahaja.
Sementara tunggu pizza siap habis kami makan sup cendawan and garlic bread...hik hik. Malang ek malam tadi itu bukan hari refill sup.

Sampai-sampai pizza...ahah itu dia BESAR PUNYA BAWANG BESAR cantik sahaja pada topping dia.
Aku memang sabar pun. Hendak atau tidak kena tunggu dan tunggu lagi untuk new pizza. Masa itu memang kami sahaja customer dalam kedai.

Bila sampai pizza yang lain pula....semua orang di meja memang perasaan yang pizza itu sudah kurang isi di toppingnya juga nampak terlebih rangup rotinya. Aku confirm diaorang bakar extra api kot...hahha..
Alhamdulilah.

Haziq tengah boringgg..Orang dari Penang pun boringggg gak...

Tekun makan pizza. Aku makan 2 potong sahaja.

Tengoklah itu pinggan Haziq. Bukan makan pizza tapi makan roti.

5 comments:

maidatul said...

hehehe...skang memang musin hujan gak nyer...memang lea asyik lapor jea memanjang...jumaat ari tu pun kami layan pizza yg baru tu ok lah...yg penting sup die wajib mushrom baru layannn kalo x takmo layannn...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

terliur plak tengok pizza tu..hish..dugaaaaaaaaaaaaaan

haslina said...

akma ~ ha hahah..akak tahu kau pebret sup mushroom tu....sedap ek pizza yg baru tu?..akak tak cuba pun lagi..

eliss ~ itulah pasal kan...klu tak pregnant aku tahan2 lagi makan pizza lepas dpt gaji nanti...tapi sebab mak buyungkan...masa itu teringin masa itu juga nak makan..x leh di tahan2...

mamalieyna said...

hehehe..ngidam punya pasal..lama-lamaan menunggu pun sanggup kan..hehe..

haslina said...

mamalieyna ~ itulah pasal nyer kan...ibu2 mengandung nie...klu da terasa di lidah dan tekak makanan itu..mesti NAK masa itu juga...

ntahlah...since masuk 7 bulan lebih kandungan ini..mengada2 sungguh kehendaknyer..tak leh di tahan2...risau den di buatnyer...

;(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails