Followers

Friday, November 13, 2009

Windows 7



Hari ni kite cite pasal IT sket . Selapas seminggu pelancaran nya akhirnya platform notebook kt umah aku bertukar lagi.kali ini kepada Windows 7.saper punya kerja...x lain x bukan my hubby la.... ni aku kongsikan sket info benda alah ni...

" Kehadiran Windows 7 di negara ini disokong oleh rakan niaga Microsoft dengan menggunakannya di dalam komputer dan perisian masing-masing.Dengan pelbagai pilihan PC dan harga, pengguna boleh memilih yang sesuai dengan keperluan mereka daripada netbook, ultrathin notebook dan laptop kepada desktop dan mesin permainan.Tiga idea besar memainkan peranan dalam pembangunan Windows 7 iaitu.Bekerja seperti mana yang dikehendaki pengguna.Pengguna mahukan komputer boot up lebih cepat dan Windows 7 mengambil masa hanya 15 saat.Sistem operasi juga lebih responsif dan menawarkan hayat bateri lebih lama.Dengan Windows 7, Microsoft telah menjadikan tugasan lebih ringkas, pantas, lebih responsif dan kurang sibuk.Meringkaskan tugasan seharian.Peningkatan telah dilakukan kepada pemprosesan tetapi menjadikan pengkomputeran lebih mudah.Dari Taskbar kepada ciri Snap and Shake, Windows 7 membantu pengguna melakukan apa saja dengan cara yang mudah dan pantas.Menjadikan perkara baru kenyataan ciri baru seperti fungsi much-touted multitouch, PlayTo, location-aware printing dan beberapa peningkatan yang membolehkan perkara baru dilakukan."

6 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

uitm pun dikerah menggunkan win 7 gak..br last week diorang dtg tengok sistem kitorang yg ada takut x leh support ngan win 7 ni

haslina said...

itu lah pasal..kan...klu x sistem sedia ada x leh support...camna lah kan?....

maidatul said...

ooo...dah ada ke...nape member ckp ada yg trial jea...tahun depan baru ada...ntah la akma tak geti pun IT nie...tapi best lea semua lajuuuuu....

haslina said...

ahak...akak pun bukan tahu benar pun...macam biasa hubby yg buatkan bab2 IT nie...

;)

mamalieyna said...

kite nk komen psl n3 ats tu..tak jumpe lak tmpt nk komen..kt sini boleh la.. :)
*saya pun suka la template 3 column..but baru jer tukar templatekan, kena tunggu sket time lagi la..huhu..

haslina said...

mamalieyna ~ boleh sajer tambah 1 lagi column..ikut sahaja arahan tu...
tapi kena wat slow and steady juga save dulu template yg sedia ada...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails