Followers

Tuesday, September 24, 2013

Progress baby Hafiy

Happy sahaja bila dapat kuali kakak Haifa.

Assalamualaikum.
Hari ini hendak kongsi story baby Hafiy.
Since umurnya masuk 6 bulan, comel ini sudah practise angkat monton and trying hard untuk merangkak. Wow, memang suprise dengan perkembangan anak-anak saya ini waktu zaman baby mereka. Sama macam abang kakaknya yang rajin berusaha untuk merangkak dulu-dulu.
Hafiy mungkin sudah dapat lesen guna kaki lebih awal lagi, senang telah menggunakan walker. Makanya langkah seterusnya untuk merangkak, Hafiy memang terus kedepan. Tiada adegan maju ke belakang. Alhamdulilah sekarang ini memang sudah maju kedepan kemana-mana lah. Walaupun tidak berapa jauh.
Suara pun sudah ada sekarang, kadang-kadang confuse juga kalau saya tengah di atas. Terus-terus mama ini tidak tahu suara anak yang mana yang macam ala-ala jerit, ala-ala menangis. Uik.

Tengok picture diatas itu. Taken adalah pagi tadi sebelum saya pergi kerja. Pagi-pagi sudah bangun. Lepas itu main sorang-sorang sebelah saya yang masih tidur lagi. Cakap sorang-sorang.
Bila angkat ke bawah dan letak depan tv itu, terus bergerak capai semua mainan abang kakak nya yang tidak berkemas pada malam nya.
Nampaknya paling fav, Hafiy ialah periuk belanga kaka Haifa. Best kot dengar bunyi kelukung kelengkang bila periuk steel itu terhantuk ke lantai.

Alhamdulilah, semalam Pos Laju hantar free GrowPants, 10 keping Baby Love 
dan 2 keping DryPants dari Huggies.

2 comments:

mama lieyna said...

Chaiyok2 hafiy...ooh nk main masak2 sama kakak ke? :-)

Ms Haslina said...

tima kasih eina.
gitulah rasanya, nak main dgn kakak.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails