Followers

Monday, February 16, 2009

beli belah and kerja OOO kerja..

Muhammad yg tak nak turun dari troli wlu pun masa tu da nak balik da dari shopping sale 5% and 15% utk JCARD holder malam td.

Lepas penat jalan2 kat JJ..ajak En Hendra makan ABC.

Makan tepayaki di MIDVALLEY hari sabtu malam. 1st time makan....erm...ok lah..tp nasi tu wlu pun nampak cam sikit..aku x habis makan pung...lauk pauk tu pun...aku paksa En Hendra makan ngan aku...banyak wehhh..

Alhamdulilah aku start keja hari ni..setelah 3 minggu aku tak kerja wlupun im not fully cure. Terima kasih pada semua office mates aku...diaorang semua jumpa aku pagi nie...tanya perkembangan aku....tima kasih korang....
Kerja OOOOO kerja...
Bila baca blog kak ina hari tu..aku cukup terpanggil utk menulis hal ini. Aku pun start PEREMPUAN jadi boss baru...aku da macam MATI utk kerja disini. Wlupun aku cukup sayang dgn KLIUC ni..da masuk tahun ke 8 aku kerja kat sini. Aku cukup selesa. Apa PEREMPUAN tu da buat kat aku. X perlu nak citer panjang pung pasal dia..cuma aku tak betah utk bekerja dibawah boss yg tidak tahu menghormati staff nyer. Langsung tak de toleransi.....
Masa hari aku discaj dari hospital 2 minggu lalu..aku sempat bertelefon dgn kawan aku yg sesama study di JB dulu...dekat 1 jam kami berchat. Wlu pun dia tak sama bidang ngan aku..tp aku baik ngan dia sebab kami sesama masuk kelab KAYAK Univ. So lama da aku kenal dia. Dia bercerita pada aku mengenai kisah dia yg sampai sanggup berenti kerja pada bulan NOV 08 tanpa menunggu bonus tahun tu wlu pun telah dinasihatkan oleh rakan sekerja utk tunggu until Dec 08..tp dia da x peduli pung..dia terus berenti. Kerana aper...kerana BOSS!!!! yg so SUCK...asik menghentam orang jea..Yup in the end, kawan aku tu ponteng kerja...da macam tak peduli ngan anak dia yg sorang tu..Alhamdulilah ada adik perempuan dia yg duk ngan dia yg banyak membantu dia masa tu. Kecian kawan aku tu..dia stress terlampau. Sekarang ni dia kerja dgn company lain yg gaji lebih rendah dari tempat keja lama...but she is so happy now.
Aku pulak...ntah lah
Masa tu kami berbual lagi...kisah naper nyer kami ni dulu2 susahkan diri amek jurusan Engineering..sedangkan kami ni pompuan. Aku, kawan aku juga adik dia...kami semua amek enggineering. Kami bertiga sesama rasa macam sedikit sesal...tp da itu ALLAH bagi...kami redha. Aku pun la nie da rasa mcm MATI ngan Engineering ni...aku lebih suka MASAK...JAHIT..syokkk...
Ditambah dengan boss la nie....oooo TUHAN...kuatlah iman utk aku terus bekerja disini. Mata ni telinga ni da tak SANGGUP berdepan dgn PEREMPUAN tu...aku pernah menangis berjurai2 masa di hospital kerana sikap PEREMPUAN tu yg call aku masa tu...SEMUA kerana perempuan tu...dia lah punca UTAMA klu aku berenti dari sini.
Rasanyer mungkin aku tak lama disini...ntahlah.....klu rancangan En Hendra berjaya...mungkin aku pun lebih senang hati menjadi surirumah. Semoga ALLAH permudahkan semua nyer..AMIN..


6 comments:

Ina Hashim said...

Lin,
sedeynya baca pasal bos lin tu..isk3x
tula pasal..payah sikit klu lady boss nih..nak2 pulak yg masuk keje jap je terus jadi bos..lain la kalo dah bertahun2 keje br naik jd bos
sabar jela lin...
tiap yg berlaku tu ada hikmahnya kan...
akak doakan moga cecepat projek ray berjaya & lin dpt stay at home je jaga muhammad dan bakal adik-adiknya :)

haslina said...

kak ina ~ amin...
terima kasih kak...mmg hati ni da terlalu patah...

maidatul said...

Alhamdulillah da ok ye...semoga tabah dlm apa jua ujian dan dugaan yg Allah bagi...InsyaAllah semua ada hikmahnya...

haslina said...

akma ~ idak lah ok sgt jugak..tp alhamdulilah ada perubahan ke lebih baik jugak...tima kasih...

julie^beth said...

hai akak.. semorang kat opih ni pon tau perangai beliau.. abaikan aje.. die kan memang tak hormat orang laen, asyik nak orang hormat die aje..

ai pon bosan dengan perangai die.. jom kita gulingkan die nak.. hehehehehhehe

kalau ada rezeki laen, pegi aje.. rezeki ada di mana2.. biar duit sikit, hati senang n gembira.. jangan duit banyak, hati tak tenteram, asyik nak menyumpah orang aje. jadinye nanti kerje tak berkat kan..

haslina said...

miss julie^beth ~ tq so much dgn komen tu...part mengguling tu da lama da si Ira purpose..since dpt tahu org tua tu nak dijadikan boss..rasanyer en DEAN pun tahu yg kt semuaaaaaaaa tak suka kat org tua tu...

betul tu..duit byk pung cam org tua tu pun x guna sebab hari2 orang duk SESUMPAH dia..

tu lah semoga allah murah kan rezeki akak..amin..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails