Followers

Monday, November 10, 2008

huggies lagi dan masak lemak cili api - update

Semalam aku masak LEMAK CILI API ayam dan juga goreng terung berlada. Lama betul aku tak masak lauk dua tu. Alhamdulilah rasa kedua nyer ok kata En Hendra cuma ada sikiiiiiii masin...heheh. Aku ni mmg penakut garam, mmg tak pandai budget baper banyak garam nak letak dalm masakan. Ramai orang mungkin tak tahu yg masak lemak tu mmg tak de guna bawang langsung. Itu mmg cara masakan orang N9. Bahan2 nyer cuma santan 1 kotak, aku guna 14 biji cili api (yg tak pedas tu. tp klu guna cili api kg..mungkin kurang lagi tu bilangannyer), serbuk kunyit (malas nak tumbuk kunyit hidup) juga 2 batang serai yg ditumbuk sedikit.

Hari sabtu ari tu mmg satu hari duk umah jea. Pastu da lepas maghrib baru ktorang keluar nak pi beli barang2 dapur. Pastu tgk2 kat peti surat ada menda kat bawah tu. Free samples dari huggies. Klu x silap diaorang nie hantar free sample adalah dalam 3 bulan lepas kita daftar di web huggies. Jom lah kawan2, pergilah daftar dan mohon for free samples. Lagi diaorang bg free samples pull ups pants saiz M dan L. alhamdulilah.la ni mmg rezeki huggies jea.

Kat bawah TU ialah tuan punya semua huggies tgh tido petang semalam. Sekarang ni Haziq pandaI da cakap seperti ermmpas (kipas), jatuh, cucu (SUSU) dan ada beberapa perkataan lain. Ada yg masih ikut pelat budak2, ada juga yg betul sebutannyer. Tp mmg sekarang nie Haziq mesti ikut semula apa2 jea perkataan akhir bila bercakap dengan dia. Kirenyer dia start meniru sebut perkataan.
Paling latest gigi geraham Haziq da tumbuh 2 batang di bahagian atas kiri dan kanan. Gigi depan pun nampaknyer ada penambahan, tapi masih belum tumbuh sepenuhnyer.
Tak sabar nak tgk rambut Haziq panjanggggggggggg...

4 comments:

faridmw said...

salam..
sedapnya masakan tu..
comelnya sidia tido.. hehe

haslina said...

salam...farid...masakan orang n9 kan...
comel bila tido...tp masa nak tidokan..amat tak comel..heheheh

:: Cikgu Wiween :: said...

ayam masak lomak!! my peberet!! tingat arwah nenek. :( dia masak paling besh!

haslina said...

ween ~ sememangnyer masak n9 yg amat best kan...tu lah da lama benar akak tk masak lauk tu...
klu org PURE n9 yg masak...best sungguh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails