Followers

Friday, January 30, 2009

Brooch, popia and my update..

Cantik tak brooch semua tu. Itu lah yg aku beli kat Tawau hari tu. Murah...sebab tu aku beli banyakkkkk. Yang murah beli banyak lah..tp yg tak murah tu aku beli sikit jea dan yg warna coklat tu aku beli 1 set jea. Yg murah tu aku beli 1 color sekali 2 biji. Aku sebenarnyer bukannyer pengumpul brooch pun. So cadang2 beli tu nak bg lah kat kakak aku dan emak. Tapi diaorang pun harap maklum bukan minat pung menda2 gitu. Pastu aku da tak tahu nak wat aper ngan brooch banyak2 tu. Ada saper2 nak beli kea..aku leh jual murahhh jea..hik hik.

Semenjak balik dari kg En Hendra ni, aku rajin buat popia. Bukan aper sedap dan simple jea popia yg adik cantik En Hendra selalu buat utk minum petang atau minum malam. So aku pun teruskan buat popia bila balik sini guna resepi adik cantik dia tu..saje leh wat makan2 klu minum petang.

Haziq ooo Haziq...klu da penat main2..leh dia tertidor gitu jea kat sofa dia depan tv. Tgk lah tu kat tangan dia...da terlepas gambar bertunang aku dan En Hendra...suka sgt di tgk nyer.

Malam td sempat habiskan movie yg tak habis semalam. Lea ntah aper ke menda citer the day the earth stood still....ntah aper2...tup tap tup tap..da habis. Mesti nyesal jea saper2 yg tgk citer tu kat cinema...hehehehe. Keanu reeve tu pulak masih aura2 citer the matrix jea gayanyer.
Satu lagi drama PUAKA NIYANG RAPIK...aduhai...merapik gak citer ni..gitu2 jea habis nyer...sayang sungguh klimax citer nyer lemah. Aku tgk citer ni da ok da. Tp naper la pulak ending wat gitu. ish ish. Hero citer tu dulu ex student kat tempat keja aku...dia ni dari budak business klu x silap aku. Pernah aku jumpa dia masa aku tgh lepak dekat bilik member aku. Member aku tu lect. account..so pernah la ajar ASSRAF MUSLIM nie. Masa tu dia da jadi pelakon da..dia ada shooting kat situ masa tu. Memang budaknyer lembut jea cakap dia...so sesuai lah dia dgn watak ustaz dalam drama PNR tu..

Semalam En Hendra masak sup daging...ermmmm sedap gitu. Ialah isteri tersayang sakitkan..so dia masakkan sup2 gitu utk aku...tima kasih bang. Sebagai balasan En Hendra masak kan utk aku malam td tu aku duk mengemas dan melipat kain sesambil tgk tv. Siang ni pulak aku buat popia lagi..hikhik..
Aku hari ni macam biasa jea. Tp td pi En Hendra belikan aku eye more...ialah mata aku keringkan. Kakak aku sefamily insyallah datang sini malam ni...melawat aku. Diaorang risaukan aku. Abah pun sama..klu boleh semalam gak dia nak datang tgk aku...tp aku pesan kat kakak aku..aku tak nak sushkan saper2 pun. Lagi pun En Hendra jaga aku dgn baik. Aku rasa emak lom tahu pasal sakit aku nie. Ialah klu emak tahu pasti emak da ada kat KL nie...tgk aku. Biasalah abah dan kaklang mmg selalu sorokkan menda2 gini dari emak...ialah takut emak risauuuu sgt. Tp nanti aku akan bgtau emak..mungkin hari isnin nanti lepas aku sekali lagi pi check up diklinik.
Ntah lah aku pun x pasti mcm mana condition aku nanti..mcm mana kerja aku di opis nanti. Penyakit ni boleh berlanjutan until 6 months lamanyer. Buat masa ni aku lom ada fikir aper nak buat lagi.
Wokeylah da maghrib...chow dulu..

3 comments:

NedDy said...

ehe. cantek brooch tu.. yg brown tu bape ek.. cantek lak


leh mintk resipi popia tu tak? senang tak nk wat?

qaseh heedayah said...

adeq tu letih , mst sbb nengok mama dia shopping manyak sakan..larikk

haslina said...

NedDy ~ betul ke nak brooch coklat kea?
RM20 jea..hikhik..

popia ~ guna rempah kari daging/ayam adabi pek kecik dalam 2 bungkus + instant mix vege + ayam cincang + garam. tumis minyk sikit jea rempah kari pastu masukkan ayam cincang yg telah siap digoreng..
sonang jea..

qaseh ~ hik hik..tu lah cian sikenit tu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails