Followers

Wednesday, August 11, 2010

1 ramadhan 1431

Alhamdulilah sudah masuk 1 ramadan 1431 hari ini. Syukur aku dapat berpuasa juga. Pagi tadi kami bersahur awal, dekat jam 4 gitu. Biasalah orang meniaga gitu. Sambil sahur sambil layan customer.
Usaha tangga kejayaan.
Pagi tadi itu, semua lauk baru masak. Hatta semua ada dirumah hari ini kan - cuti, maka bolehlah masak-masak gitu.. Tapi hubby yang masak...hikhik...aku kekurangan sihat semalam. Tq so much sayang.
Menu - nasi putih + sayur campur + sambal telo rebus + ikan pais (babysitter kakak yang bg) + milo panas + kurma.
Burp, kenyang sungguh.

Maklum juga, hari ini aku masih bercuti. Memang hendak sambut 1st puasa di rumah sahaja. Sudah hari ke dua aku cuti, alhamdulilah cukuppp rehat gitu.

Kisah lain
Ahad lepas, temankan hubby pergi derma darah di JJ Maluri. Ermm, tidak tahu naper orang tidak ramai. Mungkin sebab ramai orang balik kg kot. Lagipun awal bulan kan.

Me with Sandra

Darah sedang diderma kan

Sebelum itu, jarum kena dicucukkan. Hubby tengah chatting dengan abang disebelah itu yang katanya sudah lama tidak menderma darah.

Masih tengah menderma. Sila lihat alatan yang digunakan..

Minta maaf gitu, sebab aku masukkan gambar makanan gitu. Hatta bulan puasa kan ni. Tapi memang hendak tolong promote stall diaorang ini. Hari Ahad hari itu memang 1st time beli apam balik dekat diaorang di PASAR MALAM MALURI.
Then aku tengok diaorang ada jual perasa cheese juga coklat. Wahhh..dasyat idea diaorang kan. So jangan malu-malu, kalau singgah Maluri di hari Ahad belah petang, pi lah cuba makanan diaorang....memang sedap.

The banner

Apam balik with cheese

Apam balik with coklat

Beside of apam balik yang crunchy tu, ini ialah apam balik yang lembut

Diaorang yang request ambilkan gambar. Moga businees korang berempat bertambah maju...aminnnn
Dan masa aku suh hubby ambilkan gambar, aku cakap kat diaorang yang kita orang hendak tolong promotekan stall ini dalam blog.

9 comments:

mrsboan said...

errr...ingat kot dah tua2 tak tergoda...hehe tergoda gak nengok yg with cheese tu...

mrsboan said...

errr...ingat kot dah tua2 tak tergoda...hehe tergoda gak nengok yg with cheese tu...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

terliur seh tengok apam tu..

selamat berpuasa :)

mamalieyna said...

waah siap tolong promote lg tu..hehe..apa slhnya kan, takyah kuar modal pun..bantu membantu amalan mulia..hehe..

mmg kt sini pun, apam balik dh mcm2 perisa dah..eh inti dia la..menarik kan..tp eina maitain suka milo! hehe..

ooh selamat berpuasa, syoknye dok umah tday!

mahira oya said...

nice ke cheese tuh...nk rase gaks..

Ina Hashim said...

fuhh...sedapnya nmpk apam balik tu

velasrizal said...

tak sabau nk terjah bazar ramadhan..

Jadual Waktu Berbuka Puasa Bagi Kuala Lumpur Dan Putrajaya 2010

haslina said...

mrs boan - hikhik..itulah kan...kena minta maaf dulu klu nak letak post makanan di bulan puasa ini...kan..

eliss - mmg sedap..cheezy sungguh...selamat berpuasa kita bersama...]

mamalieyna - sy pulak tetap suka yg biasa tu jea...original...
alhamdulilah..seronok satu family ada dirumah ari nie...

haslina said...

mahira - cheezy sungguh rasanyer...

kak ina - mmg sedap akak...lemak2 manis gitu...

rizal - hikhik...akak mmg jenis tak pegi bazar pun...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails