Followers

Tuesday, August 17, 2010

Im gastric and anak-anak

 My hero

Dah jam 4.15pm. Aduhai penatnya badan hari ini. Patut patutnya technician yang ajar lab. pavement tadi. Sudah-sudah aku pula kena mengajar sebab diaorang outstation. Pagi petang layan bitumen hari ini. Kepala pun masih lom elok lagi ni. Migrain sikit.

Semenjak puasa ini sudah dua kali aku kena gastrik. Tapi aku gagahkan puasa juga sebab masih larat. Dua kali kena dua kali juga aku mencutikan diri. Lepet rasa badan gitu. Mana larat driving, hatta hendak mengajar pun tidak berdaya. Dirumah pun asyik tidur sahaja.
Tekak pula start macam sakit sikit since semalam. Dugaan sungguh bulan puasa ini.

Hari Ahad lepas aku masak mee goreng and buat popia goreng simple gitu. Sahaja hendak berbuka ringan, tapi rupanya makan mee pun boleh jadi kenyang gitu. Kan kan.
Malam Ahad itu kami ke rumah kakak, ambil lauk seperti yang disuruh. Hatta juga bagi Haziq bermain-main dengan cousin dia. Lama diaorang tidak berjumpa.


Cerita pasal anak-anak. Aku baru teringat hendak update pasal Haifa. Semenjak kebelakangan ini memang sicomel ini gigih sekali berlatih untuk merangkak. Setakat ini memang semua sudah okies, Kaki pun sudah bergerak kedepan. Tapinya Haifa masih takut takut untuk mengangkat tangan untuk bergerak. Last last bila dia tidak dapat buat gitu, dia nangis.
Laginya adik beradik 2 orang ini memang suka bermain berdua.
Haziq pula suka menyakat adik dia. Ada sahaja yang diusik dekat adiknya itu. Sampai meraung Haifa dibuatnya.
Haziq Haziq.

Haifa makan ais cream...sukaaa dia

4 comments:

Ina Hashim said...

lin,
org gastrik ni kene betul2 pantang makan...mee kuning tu mmg x elok..berangin..mknn berangin sumer elakkan esp. time bulan poser ni..dah amik ubat ke lom lin?semoga cepat sembuh

haslina said...

alhamdulilah akak ingatkan..saya mmg terlupa makanan yg x leh makan klu gastrik..selalunyer mmg pantang mkn kacang panjang or buncis jea...

tq kak....

kak ina kl said...

ooo kena hati-hati ni..kalau dah tak larat kenalah berbuka.

bila berniaga ni kena hati-hati tau..takut jadi mcm kes rm tu...income tax selongkar habis-habisan.

comel baby girl tu..dah siap ker baju kurung dia.

haslina said...

tq..kak...

ooo rm kena siasat dek income tax...patut pun kak..dianyer income masyukkkkk gitu...

lom lagi kak...lom beli lagi baju raya budk2 niea...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails