Followers

Wednesday, April 16, 2008

aku pernah BERTUNANG dan main FUTSAL..

Bertunang..aku pernah bertunang dulu.Pada hal sebenarnyer arwah datuk belah emak mmg x suka dan x memberi kebenaran utk anak2 nyer dan juga cucu2 nyer utk bertunang.Arwah mmg nak..klu aper2 hal..terus bernikah.X perlu ada bertunang dulu.Sebab tu rasanyer adik beradik emak ada yg bernikah dahulu dan buat kenduri kemudian.Dan sepupu2 juga abang dan kakak sebelum aku..mmg mereka terus bernikah dan wat kenduri.Cuma sebelum tu ada wat merisik berserta cincin merisik sekali.Tp entahlah..start dr aku n sepupu aku Dillah..kami pernah bertunang sebelum bernikah dulu.
Aku bertunang setahun jea dulu..genap2 setahun.Pastu alhamdulilah terus bernikah dan wat kenduri kendara.

He he he dan yg ini gak antara benda best yg pernah aku wat dulu.Main futsal..seronok sgt.Aku ni mmg x gheti main netball.Seriously..aku penakut bola.Sebab dulu masa sekolah rendah aku pernah kena bola netball tepat kat muka aku masa main netball.Mengong kejap aku..pastu jadi fobia kat netball.Aku tahu rules main netball.Tp klu di suruh main aku x mahu.Masa sekolah menengah aku main bola tampar..adalah wakil sekolah gitu.Masa kat U dulu..aku cuba continue main bola tampar but..team U masa tu majoriti budak cina..so aku beralih arah lah ke PALAPES LAUT (NAVY RESERVE OFFICER) dan juga pasukan KAYAK U.La nie bila da masuk kerja, aku amat merindui kayak.tapi..manalah nak cari kayak2 kat sini..lainlah klu aku kerja kat kawasan tepi laut...sure ada kayak nyer.Pernah gak aku aku main bola tampar klu ada sukan kat opis..tp cam x menarik jea.Aku da x feel sgt ngan permainan tu.As a result tahun 2006 diorang kenalkan futsal utk perempuan...dan aku antara org pertama turun padang.Alhmdulilah aku cukup seronok main futsal..aku main posisi penyerang..amat seronokkk..Pastu tahun 2007 masa sukan kat opis aku sedang PREGNANT..so x dapat main lah..sedih jea..Dan tahun ni pulak..team futsal da penuhh..huaaaa..So aku x dapat main lah.AKU NAK MAIN FUTSAL SEMULA!!!!!!anybody....please ajak aku main...
Team futsal aku tu..menang tempat ke 2 dari 4 team..itu pun team johan tu menang penalti jea...


6 comments:

Kazilar said...

Attention! See Please Here

haslina said...

aduh hai...ada jea lagi orang jahat nie...JANGAN KACO ORANG LAH WOIII

mochitsuki said...

asal page ni.. jd cani ek :(

Ceera said...

ha??? family tak kasik tunang, bestnyaaaaaa... hahahaha... ada gak eks family camnie..

green apple said...

takleh bertunang sebab apa beb?

aku ingat dulu masa aku nak kawen. lagi 2 hari b4 kawen aku kena dok bilik je takleh turun2. pekejadah???

haslina said...

suki ~ page aku terkurang 'power'..itu yg jadi mengong tu...

ceera ~ wokey sebenarnyer x yah tunang2 ni..kenduri jimat sikit..SEKALI jea..

di ~ erm..dunno specific naper aruah datuk x bagi bertunang..aruah datuk mmg kuat agama dulu..so pasti ada good reasons nyer..
hehehe...mmg gitu lah Di..orang tua2 mmg klu boleh org nak nikah nie..klu pompuan lah..lebih elok duk umah jea..katanyer utk penaik seri pengantin..dan perbanyakkan berehat lah tu..kot

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails