Followers

Wednesday, September 24, 2008

huggies Haziq..

Malam td kejenuhan juga mencari pamper Haziq. Bukan nyer x de kat mana2 kedai,tapi MAHAL. Ialah harga retail nyer klu x silap aku ialah rm47 rasanyer. Paling murah selalu nyer di kedai 99speedmart, tp da habis stok kat situ. Pastu pergilah econsave..erm rm43 rasanyer dan di giant pulak rm46 rasanyer. Ermmm...fikir2 payahnyer aku mencari rezeki...naper mudah2 jea nak buang2 duit beli pamper harga mahal2 sedang masih ada yg harga rm36.90 paling murah lah aku rasa masih ada dijual..tp mmg kena cari lah kedai Baby tu.
So tengahari td aku pi kedai Baby tu kat bangi...aku memborong sekali 4 pamper sekali. Stok 1 bulan. Dulu masa 4 bulan pertama masa Haziq lahir mmg aku belikan Haziq MAMY POKO. Tapi abah aku bisingg selalu..
"napernyer nak beli pamper mahal2 tu..buang2 duit jea. Kan bagus duit tu disimpan dalam bank Haziq jea".
Pastu kakak aku yg suggest so tukar guna Huggies. Aku ni mmg jenis low sikit dalam hati aku nie..aku fikir...kakak aku yg gaji mahal dari aku tu pun guna Huggies...naper aku nak poyo2 guna MAMY POKO lagi. So aku pun tukar guna Huggies.
Tapi nak pakai brand aper pun..terpulang lah. Duit sendiri cari kan..

Cousin 2 orang ni masa nak tunggu waktu berbuka pada hari sabtu hari tu. Emak bapak budak 2 orang ni berbuka puasa di restoren WONG SOLO. Punya lah aku baca kat internet..sedap bangat makanan nyer...tp..erm....dah lah mahal dan tidak ada kemungkinan akan datang lagi. Kecewa jea hati kakak aku...kerana dia yg belanja ktorang...tp makanannyer kurengggggg...

Ni kad raya kedua aku dapat dalam bulan ramadan ni. Yg pertama dari boss besar education..pastu yg ni dari officemate aku. Comellll jea kan...tq ALIA.
Hari ni aku buat kelas ganti 5pm - 6pm.

2 comments:

Our Dreams Of Life said...

Lin,
Akak dulu pun pakaikan Huggies wktu siang untuk Alysha..sejak dia dah besar ni..starting bulan ni, akak dah tukar diapers murah-murah je but still clothlike..lupa apa nama dia..tapi malam still pakai yg okey sikit either mamypoko or huggies ultra yg purple tu

haslina said...

tu lah kak..ada gak wat cadangan camtu..tp memandangkan Haziq amat kuat minum susu dan kuat la sekali kencingnyer..so nak tak nak siang malam kena pakai huggies gak...

huggies ultra dan mamy poko sesama mahal...
;(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails