Followers

Monday, September 8, 2008

lepas da rindu aku kat emak dan abah..

Seronok sangat dan lepas da rindu kat emak dan abah balik kg baru nie. Di tambah lagi dapat berbuka dan menikmati juadah masakkan emak, kakak aku dan aku sekali.
Hari sabtu tu semua orang ada dirumah abah utk berbuka bersama2 kecuali along dan eboy. Diaorang ada hal..sebab tu x dapat balik kg. Menu berbuka hari sabtu adalah kari daging, mee bandung(kakak aku masak), ikan keli bakar( balut ngan daun pisang dan bakar atas kuali je dengan sedikit minyak), rendang ayam (ya allah pedassssssss nyer) dan kuih muih(beli jea).
Dan kerja bila da balik kg, antara tugas En Hendra dan aku ialah membeli air dan kuih muih di pasar ramadhan pada hari sabtu dan ahad tu. Kami pergi awal petang tu..ialah malas nak bersesak2 dipasar ramadhan. Tapi cam kecian aku tgk peniaga2 kat situ (dipilah perdana). Yang menjual nyer ramai...tp yg membeli nyer cam tak ramai. Ntah dapat untung ke diaorang tu. Klu dapat balik modal kira da alhamdulilah gak. Aku tgk byk meja2 yg tak bertuan..maksudnyer diaorang tak menjual wlu pun da ada tapak...simpati aku..

Sebelum berbuka tu orang lelaki duk kat luar rumah..duk bincang2 pasal kereta. Ialah kereta kakak aku dan kereta yg adik aku drive (car in the picture..dulu aku pernah gak drive kereta tu. dalam setahun rasanyer. pastu aku pulangkan semula kereta tu kat abah dan ambil semula kereta wira. 2.0 tu kereta tu..tak tahan den bayar duit minyak....macam tuang air je..). Kereta2 tu baru kuar dari bengkel di kuala pilah. So masih ada beberapa perkara yg belum selesai kat kereta tu. Tu yg diaorang duk bincang kan. Kereta in the picture tu masuk bengkel sebab accident dan kereta akak aku pulak masuk bengkel sebab nak tukar stereng dari kiri ke kanan. Masalah nyer lama gile kereta kakak aku tu duk bengkel. Klu tak silap aku mahu masuk lebih 6 bulan...gilos tul.
En Hendra tgh bergaya dengan seluar billabong biru. Kakak aku belikan kat Bali.
Dan aku..semestinyer dapat KEYCHAIN....tq my sister..


Ntah aper ajer yg di tunjukkan kat Haziq. Malam isnin tu ktorang gerak dari kg dalam jam 9.30pm gitu. Best jea driving sebab jalan sesungguh nyer amat CLEAR. Kereta pun tak banyak. Ialah semestinyer ramai orang da balik kg minggu MERDEKA hari utk berbuka puasa dengan keluarga. Nampaknyer kami telah mengambil langkah yg bijak kerna balik kg minggu tu.heheheh..

Aku barunyer dapat tgk movie Batman baru2 ni...THE DARK KNIGHT. Tgk kat dvd umah jea. Aku pun da lupa bila paling last aku pi cinema. Ialah ada anak kecik kan...mana lah nak di bawa masuk tgk wayang kat panggungnyer. Lagi pun En Hendra sendiri tak nak menyusahkan saper2 utk menjaga Haziq. Sebab tu En Hendra donlodkan new movie supaya leh ktorang tgk berdua di rumah jea...
Punyalah ganas citer tu ek. Tapi paling aku suka ialah adegan batman culik accountant dr hongkong tu di dalam bangunan. Dia tarik guna kapal terbang...selalu nyer orang guna helicopter jea. Dasattttt tul. Satu lagi adegan kejar mengejar antara batman dan joker. Batman guna motorbike dan joker guna lorry....pehhhhh syok sungguh aku tgk..

6 comments:

iEn said...

errk.. ok

:: Cikgu Wiween :: said...

akak! beshnye lauk manyak.ehehe kari daging pun ade yek.hehe

eh akak mmg suke kumpul key chain yek. syoknye akak akak pi Bali..ween nak pi tp tatau la bile.:(

errk..haziq seronot tgk lori ke ape tu.

da tgk batman yek..idup Joker! here comes Jokergal! eggegeg syok tgk Joker bwk lori.pastu taim dia bakar duit mafia tu..fuhhhhhhh syok syok.baik bg ween jek leh la bersoping raya.huahahah

atty's said...

salam sodapnya ikan keli balut daun pisang

nanonano said...

hehe..
seb bek sy duk ngn mak ayah..
xde le nk rindu rinduan..
errr :p

Our Dreams Of Life said...

wah bestnya dapat berbuka dengan masakan mak..jeles nih

haslina said...

Ien ~ tq

Ween ~ keluarga besarlah juga.cucu abah akak ada 4 orang.pastu campur menantu lagi.kira dalam 10 org dewasa.2 orang remaja(anak buah).
akak akak pi bali ngan family trip company tmp bg ipar kerja..
haziq..semua menda ditunjuk nyer..hehehe
tu lah...syokkkk sungguh tgk citer batman tu..tulah psal joker tu pi bakat2 duit lah pulak.

atty's ~ a'ah atty, sedap sungguh. ikan ada 3 ekor. orang ada 10 org.saya dpt rasa sikit jea.
;)

nano ~ untunggggggnyer dia...

kak ina ~ insyallah ada rezeki mesti kak ina dapat merasa nyer air tangan emak...kan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails