Followers

Friday, September 12, 2008

kerja dan aezad..

Biasa2 saje hari ni menyiapkan segala2 soalan EXAM dan TEST. Petang nanti ada perjumpaan dengan student final project bincang pasal report testing yg diaorang da buat tu. Dan mungkin juga terus bincang sekali utk siapkan keseluruhan report project diaorang nie.
Bila cakap pasal student..ada menda yg aku rasa mungkin satu kebetulan atau entahlah. Semenjak aku kenal dgn En Hendra dulu until now..aku ni asik2 jadi pilihan student2 dari SABAH utk dijadikan supervisor FINAL PROJECT diploma diaorang. Sekarang ni sorang tu Rafiuddin - budak KOTA KINABALU, ada sorang lagi tu Herwan - budak SARAWAK. Yang lepas2 lagi ramai gak budak2 TAWAU <---hometown En Hendra...Andi Adam, Edri Azlan dan ada lagi before tu aku da tak ingat nama diaorang. Yang aku tak tahan tu, bila aku cakap suami aku orang Tawau...terus2 je bebudak tu leh cakap slang Sabah ngan aku. Macam lah aku ni faham pun :)...
Tapi sebab aku da selalu dgr En Hendra cakap slang Sabah, boleh lah sikit2 aku faham cakap diaorang. Yg kelakar nyer klu ada budak2 Sabah cakap ngan lecturer lain...pastu member2 aku tu kurang faham sikit..sebab diaorang klu cakap..lajuuuu jak. Entahlah..aku leh explain kan sikit2 kat member aku tu aper diaorang cuba cakapkan sebenarnyer...hehehehe..

Malam tadi aku pi umah kakak kat puchong. Menghantar barang. Sebelum tu aku singgah GIANT pi beli barang dapur ngan En Hendra and Haziq. Kecian..rupa nyer anak buah aku tu belum sihat lagi..kata kakak sel darah putih dia tak stabil..sepatutnyer range between 3@5-11 tapi Aezad nyer tu da jadi 19 gitu. So hari sabtu ni pi check lagi sekali kat spital..klu tak ok lagi mungkin Aezad akan warded hari tu. Sedih aku tgk badan dia pun macam da susut jea. Tapi alhamdulilah Aezad masih SYOK bermain2 ngan Haziq. Ya ALLAH semoga Aezad SENTIASA sihat dan tak warded nanti..amin

Malam td tu lepas balik dari umah kakak, ktorang singgah makan roti canai dan sate dekat kedai mamak dekat2 umah aku. Aku layan sungguh makan roti telor, teh tarik dan sate daging berserta ketupat sebiji. Tapi sate tu tak sedap pun, mcm hangus dan masin.
Sampai rumah da jam 12 tengahmalam, aku bancuhkan susu untuk Haziq. Aku siap2 gosok baju dan masak nasi utk sayur sekali..hehehe pakai baju kurung baru with tudung baru.
Dalam 2 am gitu aku tido.

4 comments:

:: Cikgu Wiween :: said...

alahai sian anak buah akak :( harap2 xde ape2 la yek kak.insyaAllah :)

haslina said...

tima kasih ween..semoga aezad sihat..amin..

Our Dreams Of Life said...

lin,
nape ngan aezad?isk siannya...dahle lama maknya nunggu nak dapatkan dia ..moga2 cepat sembuh ye

haslina said...

aezad hari tu demam. pastu cirit-birit. tu yg kakak bawa pi hospital. Dr bg until hari sabtu baru ni utk tgk dia sihat atau tidak. alhamdulilah lepas check petang jumaat tu..semua nyer ok result nyer. tp cian..badan dia susut sebab muntah2 sekali.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails