Followers

Thursday, September 11, 2008

kelas jam 2pm dan WALL-E.

11 ramadan 1429.

Kelas hari ini start kul 2pm - 5pm. Ahh aku tgh 'mengelupur' juga nak habiskan chapter2 dalam subject ni. Ialah byk sgt cuti2 an utk kelas nie. Aduhhhh...So petang ni aku mencadangkan utk cuba habiskan aper yg boleh di muatkan utk 3 jam lectures niea.
Disaat akhir due date - 15 sept, utk hantar question final exam dan marking scheme aku tgk mengEDIT skima jawapan aku utk satu subject nie. Harapan aku tinggi gak..semoga siap hari ni..cadangnyer nak siapkan semalam..ermmm..tp tak menjadi cadangan aku tu. Nak bawa balik kerja...En Hendra da warning...no work at home...ermmm.
Tgh lah tu si Haziq..da pandai pakai topi. Ialah dia belajar dari pemerhatian kat En Hendra lah yg suka pakai topi dalam rumah...comellll jea. Tp biasalah kejap jea nak pakai tu..lepas tu dibuang nyer.

Semalam kakak aku bagi lagi sample susu pedisure dapat dari hospital lepas pemeriksaan anak dia. Kali ni dapat sample 2 tin utk susu Similac sekali. Syok sungguh ek pi wat rawatan kat situ ek...ALHAMDULILAH murah rezeki Haziq dapat susu free.

Malam td da jam 12 malam, boleh En Hendra paksa gak tgk movie WALL E. Memula aku cakap aku akan tido lepas 1 jam cerita bermula. Aku ngantuk da. Tapi aku tgk2 citer tu best lah pulak, dan aku stay depan tv sampai habis citer tu dan lepas tu terus bersahur.

Movie tu pasal wall-e sebuah robot pembersih keluli yg tinggal sendirian dibumi. Semua robot2 yg ada bersama dia telah rosak. Masa tu bumi mmg dipenuhi dengan sampah sarap sahaja. Satu hari datang sebuah kapal angkasa dan menurun kan sebuah robot bernama eve. Tugas eve utk mencari tumbuhan dibumi. Sekiranyer tumbuhan sudah mula hidup semula dibumi, maka manusia yg sudah tinggal selama 700 tahun di angkasa lepas didalam sebuah kapal akan dapat kembali semula kebumi. Manusia didalam kapal angkasa telah menjadi gemuk kerana semua urusan hidup mereka di uruskan oleh robot.
Kiranyer wall-e ni jatuh cinta pada eve membuatkan dia mengikut eve balik kekapal diangkasa secara rahsia.
Akhirnyer setelah bermacam2 berlaku, eve, wall-e dan semua manusia dapat balik kebumi dan membina bumi semula.
EVE and WALL-E in Disney's presentation of Pixar's Wall-E - 2008

2 comments:

intan zura said...

da tgk citer wall e? besh ke?

comelnyer baby... bape bulan tu?

haslina said...

intan ~ movie tu sungguh saya suka...best..

baby da 1 tahun 3 bulan.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails