Followers

Wednesday, September 3, 2008

kerja OOoo kerja.. - update

3 ramadan 1429.
Masih banyak nyer kerja yg tak siap2 lagi. Final examination paper utk subject Stuctural Analysis juga subject Soil Mechanics sebaris ayat pun tak di taip lagi. Aduhhhh....banyak tu menda nak di buat. Due date akhir minggu depan. Di tambah lagi internal audit utk ISO pada 16 sept ni. Sungguh gilos...satu teaching file pun aku lomm complete lagi.
Ini semua lah yg buat aku tak keharuan dan tidak kecukupan tangan da nie. Semoga ALLAH permudah kan kerja aku ni...amin..

Semalam petang masih En Hendra lagi yg masak kan lauk berbuka. TIMA KASIH SO MUCH ye bang. Lauk berbuka semalam ialah KANGKUNG GORENG <--- aku rasa mcm makan kat kedai jea rasa lauk tu. Dan satu lagi lauk AYAM GORENG + CENDAWAN KERING + CILI PADI + KICAP PEKAT...hehehe aku lom belajar lagi resipi tu. En Hendra kata itu resepi adik dia DEWI.
Hari pertama puasa tu En Hendra masak ikan masak pedas dan sayur goreng. Aku pulak cuma masak pengat keledek.
Dah sekarang ni En Hendra giat sekali utk mengasah skill memasak nyer...so amat kepayahan aku utk dapat memegang periuk kuali di dapur.

Hari jumaat lepas aku amek cuti..sakit sungguh kat kepala aku ni. Petang tu da ok sikit...lepas solat jumaat aku sefamily pi jalan masjid india ambil baju melayu En Hendra dan Haziq. Kesayangan aku ni da siap da baju melayu utk hari raya.
Dan masa kat kedai tu...boleh En Hendra pakaikan Haziq songkok kenit tu.HHeehh rasa macam anak cino pulak Haziq pakai camtu. Tapi x beli pun songkok tu kerna Haziq mmg X SUKA pakai apaer2 kat kepala..

6 comments:

:: Cikgu Wiween :: said...

untungnye akak dpt hubby pandai masak.hehe besh tu kangkung goreng.awin suke kangkung!! ngan kailan & brokoli. ;)

whoaaaaaaaa comeinye dak haziq pakai songkok!!! hehehe

haslina said...

alhamdulilah..
hubby mmg 'suka' masak since ktorng kawin.
akak suka sumaaa sayur...
:)

tulah budak2 suma nyer comel klu pakai songkok..

nasazfrog... said...

BEST LER DAH ADER ORG MASAKKAN... HASLINA CIKGU YER,,, MENGAJAR KAT MANE.. ALAH COMELNYA DIA,
SELAMAT BERPUASA//

haslina said...

buat masa ni seronok lah juga..dan amat berterima kasih pada suami tersayang atas apa yg dia da buat tu..
heheh...a;ah pensyarah biasa jea di kolej swasta, KLIUC.
selamat berpuasa pada Nasa juga..
budak2 conpem comel nyer...
;)

[yAN!e][pUTraJAya] said...

comey nyer si kecik pakai songkok..mana baju melayu nih? hehhehe

haslina said...

Ien ~ saje cuba2 pakaikan songkok tu..tapi tak beli pun..baju melayu nyer tgk nak ambil lah masa tu kat kedai tu...
;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails