Followers

Wednesday, October 14, 2009

Tidur dan movie merupakan agenda utama..

Mee hoon goreng cooked by me for breakfast on saturday morning.

Instant curry puff for breakfast on sunday morning.

Tea time 'keropok' on sunday.

Erm sabtu dan ahad baru-baru ini memang fully duduk di rumah sahaja. Alhamdulilah aku mampu dan larat masakkan breakfast and lunch for my En Hendra. Aku suka melihat dia makan bertambah-tambah dengan masakan aku yang tidak seberapa itu. Tengahari itu di sebabkan aku mahukan masakan yang simple dan mudah sahaja so aku cuma masak daging masak lada hitam, sosej ayam dan ubi kentang masak sambal dan goreng sayur sawi putih.

Memang tidak boleh buat apa-apa langsung aku ini bila habis sahaja breakfast aku terus pergi baring di katil. Dunno lah, im feel so tired...hendak berbaring dan terlelap dalam sejam gitu. Itu baru prepared dan masak sendiri mee hoon goreng...aku sudah begitu penat. Bangun-bangun itu terus pula prepared for lunch...and terus makan lepas habis masak semua itu. Lelepak sekejap, aku terlelap lagi. Aduhaiiii...

Petang itu aku dan Haziq menonton movie trailer 9 iaitu sebuah computer animated film. Dan aku suka cerita-cerita komputer animasi begitu.
Sinopsis movie -

“When 9 (Wood) first comes to life, he finds himself in a post-apocalyptic world. All humans are gone, and it is only by chance that he discovers a small community of others like him taking refuge from fearsome machines that roam the earth intent on their extinction. Despite being the neophyte of the group, 9 convinces the others that hiding will do them no good. They must take the offensive if they are to survive, and they must discover why the machines want to destroy them in the first place. As they’ll soon come to learn, the very future of civilization may depend on them.”


Petang ahad pula aku with Haziq semestinya lah menonton teaser 3D animated trailer title Coraline. Movie ini pun memang best. Jalan cerita yang suspen dan menyeronokkan membuat kan aku tidak bergerak langsung ketika menonton. Masa tengok movie inilah aku break sekejap untuk menggoreng keropok. Best kan sesambil menonton sesambil menguyah sekali.

7 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku pun suka gak citer2 macam tu...lamanyer tak tengok citer2 macam tu..

haslina said...

eliss ~ mmg pun..seronok dan amat melayankan....
donlod je tu..hik hik

Ina Hashim said...

slurpp...mengancam meehoon goreng tuh

haslina said...

ahak ahak....biasa2 saja kak...tq..

maidatul said...

hehehe sedap akak kan kalo makan meehoon nie...akma pun makan meehoon pagi sabtu tu tapi makcik yg masak...sodappp...

mamalieyna said...

bila time peknen ni, biasa la nantuk2 selalu..kan..kite dl pun camtu..
*yuhu nmpk cedap je bihun goreng tu..kite pun wat bihun grg pagi sabtu tu.. :) same la menu ee..

haslina said...

akma ~ mmg akak suka makan mee hoon goreng kering2 gitu..tp akak masak sendiri lah...puas hati...kan..

mamalieyna ~ itu lah since masuk kandungan 5 months keatas ini..mmg ketara sungguh nak tido jea klu kat umah lah...kat opis mmg tak pernah tido lagi..
itu lah kan..mmg hari2 cuti makan masakan sendiri mmg paling besttt kan...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails