Followers

Tuesday, March 10, 2009

syokkk sungguh klu makan2 time..

Layan kedai mamak di seremban pada hari rabu lepas..punya lah lapar masa tu. Selesai urusan petang tu terus pi kedai yg ada dekat2 situ. Alhamdulilah..lovely makanan kat situ. Ada lagi lauk yg kuah-kuahan jea..tak sempat aku amek gambar sebab da lapar bangat masa tu..jam 4 lebih baru nak lunch...ermmm.. Nasi putih aku punyer dan nasi beriani utk En Hendra. Makan beralas daun pisang gitu. Kari dia pun semuanyer sedap2 belaka.
Yg syok nyer lagi leh pekerja kat situ amek Haziq dan bawa suh pilih maruku di kaunter depan. Maruku tu ada 4 jenis..kata diaorang Haziq pandai memilih pulak tu. Ditunjuk maruku pertama dia geleng kepala...sampai lah ditunjuk maruku keempat barulah Haziq nganguk kepala...So diaorang bg lah free sikit maruku letak dalam plastic kat Haziq.

Picture pi kenduri pada hari ahad lepas di pandan. Yg kawin ni kirenyer anak buah pakcik aku. Pastu mmg ramai lah orang s'pore masa kat kenduri tu. Tapi lauk2 nyer kureng sedap. Yang leh layan ialah ROJAK BUAH, KUIH LOPEZ, RENDANG DAGING dan BUBUR PULU HITAM. Lepas balik dr kenduri..terus pakcik aku suh pi layan ABC..sebab panas sungguh hari ahad tu. Ramai2 kami pi minum ABC di JJ Maluri. Pastu lepas bincang2...ktorang pi SUNWAY PYRAMID...utk jejalan. Pictures kat situ nenanti lah masukkan dalam blog....sakit kaki tul jalan2 kat situ..punyalah besar SP ni lepas renovated.

Malam sebelum pi kenduri dan lepas bermalasan di hotel...jugak lepas kaki sakit tul sebab layan pi Jalan TAR..teman kan makcik aku beli tudung pesen cam EKIN tu utk diri sendri dan utk makcik2 aku yg lain di s'pore tu. Berhujan2 betul petang dan malam ahad tu.
Kitaorang dinner di restoran BIG MAMA di kg baru. How i love makan kat situ..satu sebab portion makanan mmg saiz besar dan makanan nyer sedap..Pakcik aku layan fries jea. Makcik aku makan kew tiow hailam. Aku nyer nasi goreng dan sotong goreng tepung <----sedapppp...puas hati tul.. Dan En Hendra punya ialah mee kung fu.

4 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

wah..banyaknya makanan..ni buat aku hilang nak berdiet..hikss..aku dah lama tak pi SP. lepas renovate lagikk laa x penah...huhuhu

:: Cikgu Wiween :: said...

waaahhh beshnye nampak makanan tu suma kak. uhuk lapo tetiba!

lama x jenguk akak. sihat? haziq sihat x? ;)

ween pun da mula pakai tudung cam ikin tu gak. eheheheh

julie^beth said...

lama tak layan mamak.. teringin makan nasi putih n ayam goreng + kuah kari campur2.. slrpppppppppppppp.. (meleleh air liur)

haslina said...

ellis ~ hehe..gambar makanan mmg banyak..tp makan ramai gitu...
sekali sekali x salah lupakan diet tu..ha ha..
sama lah kite..ni pun aku pg sana sebab bawa orang jalan2..tp x habis pusing pun SP tu..penat wehh..besar sangat tempat tu..

dik wiween ~ welcome...
lauk kenduri tu jea yg tak sedap...
akak dan haziq gitu2 je lah..sihat alhamdulilah..
ooo..iyea kea..da ada kea picture ween pakai tudung tu kat blog?

ms julie^beth ~ klu mamak ni leh layan sebulan sekali jea...kandungan lemak tinggi kan...
tp...mmg sedapkan..kuah kari campur2...hik hik

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails