Followers

Thursday, June 3, 2010

Movies update

Memandangkan all my loose materials sudah habis untuk membuat gelang. Maka rutin dirumah telah berubah. Kami sekeluarga lebih kepada aku dan hubby lah berpeluang menonton movies. Dirumah sahajalahkan. Sungguh seronok sekali sebab sudah lama tidak menonton-nonton ini..kan.

Insyallah hujung minggu ini barangan baru akan sampai sebab aku telah selamat membuat order online pada hari Isnin lepas. Oh sungguh tidak kesabaran untuk melihat batu-batuan yang cantik mantik itu.


Mixed Gemstones

Cadang-cadangan memang mahu menonton filem ini di panggung. Ialahkan hari itu kan dapat 2 tiket movie free masa di DiGi party. Konon-kononnya mahu gunalah. Sebenarnya hendak bawa Haziq menonton movie 3D lah kan. Tapi-tapinya, fikir semula. Haziq mungkin belum boleh faham apa itu 3D movie. Lagipun masa tengok movie Shrek ini malam tadi pun, Haziq kejap-kejap pergi main. Lepas itu baru kembali duduk menonton.
So memang belum masanya lagi Haziq untuk di bawa ke panggung.

Aku hendak komen sikit cerita Shrek ini.
Sungguh itulah hakikat kehidupan orang yang telah berkawin, apabila masa bersama berdua-duan sudah tidak ada lagi. Apa yang ada ialah kehidupan harian yang rutinnya ialah anak, kerja dan anak kembali.
Pada mereka yang tidak sabar seperti Shrek terus mengambil apa sahaja peluang yang ada untuk cuba LARI dari kehidupan berkeluarga. Tapi belum sampai sehari dia sudah merindui isteri dan anak-anak di kehidupan barunya itu.
Lihatlah, bila semua ada didepan mata, kita tidak menghargainya. Hatta apabila kononnya hendak bersendirian, terus-terus merindui hingga menitik air mata sekali.
Memang aku cukup teruja menonton cerita itu.
Ia memberi kesedaran dan membuat kita lebih menjaga hubungan kekeluargaan dengan ikhlas dan gembira.


Movie Prince of Persia and The Wolfman ini pun seronok juga. Memang ini antara filem-filem yang aku suka. Penuh dengan aksi. Tapi jalan cerita biasa-biasa sahajalah. Tiada yang menarik. Cukup sekadar mengisi masa lapang yang terluang.

2 comments:

El-Zaffril said...

Wah... lama tak tengok movie dah

haslina said...

sama lah dik..akak ni semenjak ada anak..gitulah..nonton dirumah jea...hubby donlodkan...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails