Followers

Tuesday, June 29, 2010

the blue bear

Semalam aku masih tidak 'larat' untuk pergi bekerja. Demam memang sudah okies. Tapi tekak masih perit. Memang sakit tekak aku main 360 darjah keliling tekak. Baik belah kiri dia pergi belah kanan pula. Lepas itu yang last kali tengah sakit bahagian atas pula sekarang ini. Batuk pula masih ada lagi..tapi dalam keadaan terkawal..hehe.
Memandangkan cuti kira banyak lagi. Aku ambil lagi cuti sahaja semalam. Letihlah hendak pergi klinik sahaja.
Memang aku baru perasaan. Kira-kira dalam 3 minggu lepas aku memang asyik sakit-sakit badan sahaja. Lepas itu lutut pula tidak payah ceritalah. Sakit sungguh masa bangun pagi. Macam hendak menangis dibuatnya.
Rupa-rupanya aku hendak sakit demam bagai. Alhamdulilah sekarang ini semua sudah okies.
Risau juga aku dibuatnya sebelum ini.

Petang tadi dalam jam 2pm, cik abang berdua sahaja dengan Haifa pergi ke klinik. Haifa cucuk untuk 5 bulan hari ini dan memang Haifa genap 5 bulan hari ini. Aku memang malas hendak ke tempat orang ramai-ramai ini. Sebab itu aku tidak ikut. Alhamdulilah...Haifa okies dan tidak demam gitu.
Berat Haifa sekarang ini ialah 6.2kg, panjang 64cm dan lilit kepala ialah 43cm.


Habis selesai di klinik, cik abang mengambil aku dan Haziq. Kami ke rumah kakak di Puchong. Sabtu baru ini, Angah aku bawakan rendang daging untuk aku. Emak yang masakkanlah. So aku pergi ambil lauklah..kan.
Sebelum itu sempat refill gas aircond kereta...RM35.
Lepas ambil lauk..terus balik ke rumah semula. Cik abang singgah di Celcom untuk redeem blue bear..hehehe. Aku and Haifa duduk tunggu dalam kereta sahaja.

Haziq 'rembat' je buku kat umah kakak aku. Rajin sungguh tu...

Kami sedang menunggu. Haifa memang suka masukkan tangan dalam mulut

The blue bear - beargentina

P/S - alhamdulilah aku menang hadiah saguhati percutian 2D1N sempena quiz dipameran hartanah masa aku duty di mid valley baru-baru ini. tempat percutian aku belum pilih lagi. nanti leh story lepas aku pergi ambil voucher tu di Hotel Palace of the Golden Horses.

6 comments:

El-Zaffril said...

Comelnye Haifa

kak ina kl said...

bulat tul mata anak kamu tu..ooo tahniah menang..leh lah gi cuti-cuti.

mahira oya said...

comelnya bear nih..
tahniah..nak gaks..

maidatul said...

semoga akak cepat sembuh...

Ina Hashim said...

wah bestnya dpt hadiah percutian

haslina said...

dik zaff - hehehe..tq..

kak ina KL - tq

mahira - bears tu kena top up rm30 celcom blue, dpt free je tu..

akma - aminnnn..tq dik..

kak ina - alhamdulilah..rezeki anak2 tu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails