Followers

Thursday, July 10, 2008

bILA terlalu lapar..aku jadi sedikit KEJI..

Semalam petang ada tension sikit. Aku lapar. Bila aku lapar...aku kurang sikit dalam membuat pertimbangan keputusan. Bila lapar petang2 da gitu..aku suka pi beli kuih muih kat bulatan dekat UNITEN. Sebelah UNITEN tu opis aku lah KUMPULAN IKRAM SDN BHD dan sebelah opis aku ialah LLM@LEMBAGA LEBUHRAYA MALAYSIA dan sebelah tu pulak ialah highway PLUS. Klu nak gi sini leh exit tol kajang or tol serdang.
Bila aku da siap2 nak kuar dengan hanya bawa purse dan kunci kereta..dan2 kuar pintu opis jea. Aku da nampak da masalah kat parking keta tu. Sure2 nyer aku x leh kuarkan keta aku. Si mengong2 DBKL tu da parking jeep diorang hanya jarak sekereta dari keta aku. So camna aku nak reverse keta kuar dari parking. Kiri kanan keta banyak..kat belakang pulak di halang dgn jarak sekereta dari kereta aku. 3 biji tu jeep tu berderet2 parking...parking haram tu. Hampassss...aku da la lapar nie!!!!
Aku cuba makan biskut bila masuk opis semula but..masalahnyer aku laparrrrr. Aku tak leh makan biskut. Aku nak karipap tu..sedap. Walau harga nyer 40 sen sebiji but saiznyer besar dan intinyer sedap. Aku baru 3 kali jea beli kuih kat gerai tu...yg seronoknyer kali ke 3 aku beli tu..budak tu terbagi aku 8 ketul karipap wlu pun aku cuma bayar rm2 for 5 karipap. Rezeki sungguh aku...alhamdulilah. 1st time beli dia bagi satu kuih tu 20 sen harga nyer wlu pun patutnyer harga nyer 30 sen. Moga allah murahkan rezeki budak tu. Bila aku citer menda2 ni kat En Hendra...last2 dia leh tanya balik ngan aku.

"budak tu lelaki kea?"..wehhhh tanda2 cemburu le pulak..
"bang oiii..budak tu pompuan..adik lagi dari i"

Back citer psal keta aku. Last nyer dalam 3.30 pm kot aku gamble jea pi kat parking lot tu. Aku masih lapar. Ada aku nampak ex student aku. Budak lelaki lah..aku dan dan suruh dia kuarkan keta aku. Kira minta tolonglah. Itupun dia ngan 2 orang kawan dia lagi menggigihkan diri kuarkan keta aku dari tempat sempit tu. Sorang drive lah..2 orang jadi tukang tgk side depan, tepi , kiri. Diaorang budak lelaki pun bising..naper orang2 DBKL tu seselamber jea parking gitu.
Lepas tu x yah citer lah...KEJI jea apa aku da buat...hahahah..devil sungguh.

Petang tu sampai umah terus kami pi TESCO. Ialah..punya lah lama aku tahan lapar. Sesampai kat tesco AMPANG terus order makanan kat satu restoran kecik nie. Aku mmg tak pernah makan kat sini. Kedai tu sebelah kedai nasi ayam linda onn tu. Tgk menu leh tahan mahal nyer. Nasi kerabu rm5.50 dan nasi paprik daging rm6.50. Oklah..restoran katakan...but bila sampai makanan....ermmm...biasa jea rasanyer. Aku pun leh masak paprik macam tu..nasi kerabu pun takat taugeh jea + sotong + ayam. Mana hirisan serai nyer...mana daun kantan nyer...wehhh..niaga biar betullah brOder. Aku rasa aku minta nasi goreng paprik..tapi di baginyer nasi putih dan lauk paprik...wehhehehe..Disebabkan aku lapar..aku makan jea lah. Haziq just joint makan sikit2 jea.
Ahah..masa aku beli barang kat tesco tu aku jadi witness si ARTIS latif ibrahim dan rashidah jaafar (ex wife nasir p.ramlee)..tengan bersalaman. hehhehe..Idak lah nak amek picture diorang. Sebab ktorang mmg tgk berdepanan ngan artis2 tu..so x akan lah main TERJAH je taking picture...kan. En Latif tu ngan wife and anak bujang dia..tinggi dan putih tu.
Abih kat tesco pi perabot ampang cari japannes sofa utk Haziq. Dek kerana x de pi pulak perabot chempaka. Idak ada juga...pi carefour ampang...x de jugak...pi JJ maluri...x de jugak...carefour jalan peel. Last but not list...pi kedai perabot tempat ktorang beli kabinet dapur ari tu. Alhamdulilah...ada sofa tu dan terus beli...kaki aku da longlai da ni..penat woi jalan2 cepat2 takut kedai2 da tutup. Harga sofa tu rm 79 dapat rm 70. Kirenyer itu present utk Haziq sebab dia x de sofa sendiri. Semenjak 2 menjak ni Haziq mmg suka duk rehat2 kat sofa di rumah tu...so kami sepakat belikan dia sofa saiz dia.
Disebabkan telah lapar semula kami makan kat KFC malam tu dalam pukul 10pm. Sampai umah terus mandi dan buat tu buat nie. Last2 aku minta En Hendra urut kaki aku...lenguhhh sungguh. 12.15 tu aku da berlayar da. Haziq and En Hendra dunno tido kul baper. Paginyer aku tgk diaorang setia tido kat living room. cian anak aku..cian laki aku..
Memang aku sedar start dari minggu lepas until today...aku penat jea....NAPER EK?..

2 comments:

kak ina said...

sbb lin kurang makan tuh...cuba amik multivitamin..boleh kurangkan keletihan sket

haslina said...

Ooo..kena makan multivitamin yea kak...erm..nanti nak cari lah..
kurang makan..aduh..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails