Followers

Friday, July 18, 2008

nAsi beriani, wangsa maju, long khong II and nO One to trust..

Malam semalam makan nasi beriani. En Hendra masak. Amat shedap nasi tu, lembut dan nyaman. Ialah guna berasmathi FAIZA. Dan semestinya juga guna instant rempah for beriani tu. Lauk nya biasa aja..2 ketul ayam goreng bersambal dan 2 ketul lagi goreng guna lebihan rempah beriani tu.

Aku tidor dalam jam 8 lebih...penat. Semalam petang aku ada kelas soil mechanics. Pusing kepala aku masa habis kelas tu. Ialah kena wat spontan sentances dalam english masa lecture. Semestinya kelas tu kelas teori + calculation. penin penin..aku bukan biasa berbual mesra riang guna ayat orang barat ni.

Sungguh nya malam td sebelum tidor aku gagahkan diri baca novel yg aku pinjam kat kakak aku...no one to trust by iris johansen. Sebelum2 tu aku sempat baca lah..tapi baru kurang dari suku buku tu dan aku stop gitu jea. Yang kali ni aku sempat baca 5 pages rasanya..then mata da ngantuk. Bukan pasal cerita tu bosan..tapi masa tu jam da 3 am. Wlu da lama nya pinjam kat kakak aku..wlu kakak aku cakap citer tu X best...x pea. Aku suka cita investigation ni. Sekurang2 nya aku nak upgrade english aku. Aku kritikal sekarang nie.


Aku bangun jam 9.15pm. Terus call uncle aku..confirm kan jadi kuar makan atau tidak. Pastu mandi..tukar baju Haziq. Jam 10.15pm gitu kami sampai depan Hotel Federal kat BB. Punyalah sesak dan ramai orang nya. Orang arab lah yg ramai...happenning betul kat BB malam2 ni. Uncle aku ada meeting kat situ until saturday. Ada 50 orang staff tempat kerja uncle aku ni from s'pore datang meeting kat situ. Uncle aku ni kerja gomen...gomen s'pore lah. Then ktorang terus pergi makan2 kat Wangsa Maju. Seriously since Haziq ada, aku tak pernah nya pergi makan kat situ. Lama tu. Ktorang makan kepak ayam, kew tiow and tahu bakar. Erm..semua nya bagi aku biasa2 jea. Aku lebih suka makan tahu bakar kat JB..boleh gitu. Kew tiow pulak aku sukaaa yg kat Pilah, kg den. Lagi best...kepak ayam tu ok lah.

Lepas tu hantar uncle aku pi balik hotel. Erm masih meriah lagi BB wlu masa tu da dekat 12 am. Sampai umah, Haziq da tidor da. Aku pulak gosok baju kurung utk hari ini dan boleh lagi pi melipat kain baju atas katil bujang 2nd room aku. Pastu masak air panas..bagi Haziq susu...tukarkan lampin. En Hendra dr balik mmg da duduk depan komputer. Bila aku da habis semua tu aku joins lepak sekali. Nak tido macam lom ngantuk. So ktorang tgk citer Long Khong 2. Citer seram thailand. Sebab dulu penah tgk yg LK 1, sebab tu sj ja tgk yg 2nd pulak. Movie download by En Hendra. Punyalah sebab dua2 belom nak tido, ktorang leh tgk movie tu tanpa ada subtitle..kiranya tgk movie tu bulat2 bahasa thailand. Lagipun citer seram...tgk picture da tahu da citernya camna. Tak yah subtitle pun boleh faham punya. Tu yg habis2 citer tu tgk jam da 2.45am rasanya. Suka2 hati je kan.





7 comments:

hOtMaMa said...

bestnyer org tu hubby dia pandai masak yea!! kellas..mak pown tak pas lagi nak buat nasik beriani... nasik biasa pun laki yg masak..hahaha!
re: tak tahu lg la blk kg ke tidak.. tp tak tahu la malam2 nanti tetiba mcm rasa nak balik lak.. zasss time tu jerk terus balik...hihihi...dokek yoo!hahaha

haslina said...

boleh lah di katakan best ada hubby gitu..dia start belajar masak pun setelah bergelar suami. kira baru lagi tu.nasi beriani tu guna rempah instant.
x pe klu hotmama ada suami yg sporting...ok jea..

re-insyallah saya balik pilah malam ni..mana lah tahu esok terjumpa kat pasar tani kea..tak pun hari ahad terjumpa kat pasar tanjung...jgn tak tegur yea..

aryllia said...

bestnyer huby pdi msk..huby kita pdi msk megi jer....hikhikhik tuh pun pki air pns rendam 20 minit....

Wiween @ Awin said...

windu kak haslina gak!! ;)

haslina said...

aryllia ~ usaha tanda kejayaan..ialah memula mask maggi..lelama masak mee sup :)

wiween ~ bersama kita merindui..

Wiween @ Awin said...

akak! apedet arr..eheheheh :p ween tau river phoenix tu kak.ade dia blakon citer peberet ween Stand By Me masa dia teenager. ;) penah tgk x?

haslina said...

wiween ~ update..wokey..tgh buat nie..

ahah...rerasanyer mmg pernah tgk citer tu..tp da lama benar kan..
dulu minat pun sebab dia tu hensem bangat...
:)

but skrg ni of course lah En Hendra yg paling hensom di mata akak..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails