Followers

Monday, July 28, 2008

pergi jalan TAR..

Sabtu lepas kami sekeluarga pergi Jalan TAR dengan tujuan untuk mencari 'paper bag' @ bekas utk di beri pada kenduri MAJLIS AQIQAH Haziq pada 2 August nanti. Jemput yea dtg ke kenduri tu klu ada saper2 yg tetiba ke kuala pilah pada hari tu.
Dah masuk 3 kali Haziq da potong rambut..baru ni ada rezeki nak wat Aqiqah. Terima kasih banyak2 pada abah aku En Mohamed sebab hadiahkan Haziq kenduri nie. Juga pada abang ngah aku yg bertanggungjawab mencari kambing dan juga utk sembelih kambing pada hari jumaat ni. Juga pada adik aku dan En Hendra yg sampai melecet tapak tangan sebab kupas kelapa - x tahu baper banyak - utk digunakan masa kenduri nanti. Kelapa tu klu x silap aku ialah dari pokok kelapa kat umah di kg.

Kami sampai di jalan TAR dalam jam 11 am. Pagi juga lah kan...bukan apa, pagi sabtu tu semua orang bangun awal kecuali aku.hahahahah. En Hendra siap da masak sarapan nasi beriani guna rempah beriani instant dan panaskan rendang daging. Tempat pertama kami pergi ialah dekat SEMUA HOUSE lah. Memang tgk jea bekas kat picture bawah tu..terus aku dan En Hendra berkenan. Tapi idaklah terus beli dulu. Kami masih rajin untuk berjalan2 lagi hingga ke kedai Home Deco. Last2 bekas tu jugak yg kami beli.

5 comments:

Our Dreams Of Life said...

ala comeynya beg tecit tuh...sama comey ngan tuna punya beg tuh...pstt lawa kasut haziq

haslina said...

heheheh....
kasut biasa jea kak...KIKI LALA jea..
tp kasut tu mmg sold out tul masa saya beli kat JJ sebab kasut lembut dan chomel.

Wiween @ Awin said...

alahai kak..tomienye dak haziq!! gerammmmmmmmm! huhuh culik leh x?? :p

ween lama da x pi jln TAR tu.dulu masa study UKM gajin gak pi..mencarik tudung & pi Myden tu.huhu

an.wardrobe said...

do drop by and shop wif me at www.an-wardrobe.blogspot.com ;)

haslina said...

ween ~ heheh...nak culik si kenit tu...klu leh layan dia yg tidor memalam dalam kul 1 am..sila sila lah
:))

jalan TAR tu mmg x selalu pergi pun..klu betul2 nak cr brg baru lah pg..
so la nie pi cari tudung kat mana?..study UKM yea...

an.wadrobe ~ i will..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails