Followers

Tuesday, July 29, 2008

cuti2 mesra dengan rumah..

Alhamdulilah da makan nasi da td. Kiranyer lunch + tea. Bukan aper td pun aku breakfast da lewat pun. Td makan lauk sawi goreng dan ikan siakap masak pedas. Hhehehe jgn marah yea...lauk2 tu En Hendra yg masak. Aku cuma masak nasi jea. Sebenarnyer hari ini aku MC. Aku nak cuti berehat kat umah...sesungguh nyer aku amat malas nak pergi kerja. Sorry to my students sebab aku cancelkan kelas kul 2 pm td. Apa aku buat hari ini...aku duk umah jea. Kemas rumah, kemas bilik @ stor, baca novel yg belum2 habis tu. Ahah td kul 1 lebih td aku tgk movie baru actor Eddie Murphy title MEET DAVE. Citer comedy pasal tiny alien tp macam manusia yg datang ke bumi guna space ship bentuk sama mcm manusia. Tapi dalam space ship tu sebenar nyer ada tiny human kiranyer adalah alien. Best gak citer tu..wat rilex2. Tq to En Hendra sebab burn kan cite tu.

Sekarang ni kat umah aku tinggal sorang jea. En Hendra bawa Haziq pi playground. Aku..erm..ni tgh update blog. Klu si kenit tu ada confirm mana adanyer dapat duk depan PC ni. Ialah semestinyer Haziq nak control semua kat PC nie. Memandangkan baru2 nie dapat da beli sandal Haziq kat JJ...itu yg En Hendra beria2 nak bawa Haziq pi playground. Haziq sekarang ni da berlari2 da dalam rumah ni. Kecian kat dia..rumah kami ni chomel jea. So klu dibawa ke playground..pasti nyer Haziq boleh lariiiiii dan larrriiii sepuas puas hati . Semoga anak mama tgh happy tu..amin.

Semalam petang tu balik dari Warta Bangi aku beli things utk letak dalam bungkusan majlis aqiqah Haziq. Sweet yg biasa orang beli klu balik dari Mekah or Madinah. Juga sekali dengan jelly. Total up barang2 dalam bungkusan ialah bunga telor, sweet dan jelly. Klu ada aper2 lagi yg nak di tambah oleh family aku di kg..akan diketahui pabila balik hari jumaat nie. Macam tak sabar rasanyer nak tunggu hari kenduri. Rasa sangat gembira dan bersyukur pada ALLAH sebab Haziq nak Aqiqah. Semoga semua perjalanan kenduri di permudahkan Allah..amin.

Malam td masa nak pergi Tesco, Haziq nampak syok je tengok arah langit dari dalam kereta. Aku pun join lah tgk sama..rasanyer tak ada aper pun kat langit tu. Cuma bintang sebutir dan langit mmg gelap lah..sebab da malam. So aku cakap kat Haziq,

"Haziq tgh tgk STAR kea?"

Aku tanya banyak kali lah juga.Boleh lepas tu Haziq terus cakap...
"star"

Erm..ada penambahan perkataan baru dr Haziq nampaknyer...alhamdulilah.
Sila tengok gambar di bawah. Lihatlah aper si kenit tu buat sebelum pergi ke playground. Klu ada barang2 di dapati hilang kat dalam rumah ni..pasti nyer antara tempat yg kami cari dekat ialah tempat baju kotor ni.
Mereka da balik da..kena habiskan kat sini..chow

6 comments:

Wiween @ Awin said...

cam besh jek citer tu yek kak..aik..haziq da dpt satu lagik perkataan baru. Star..kiutnye.huwaaaa ni yg x sabo nak baby gak nih.agaggaga ;p

haslina said...

ween ~ boleh lah...klu nak rilex2 utk tgk citer tu..

semoga cepat naik pelamin..amin..pastu baru leh ada agaggaga..

;))

Wiween @ Awin said...

agaggagag tah bile nak nek pelamin gak.jodohnye belum ada.;p ;p

ape bikin arini kak? haziq sihat? ;)

Our Dreams Of Life said...

hehe kiranya haziq dah create 'lost and found' section la kat umah tu ye

haslina said...

yea kea...x pea ween...akak sendiri pun merasa naik pelamin masa umur 30 tahun...

ari ni..dr pagi asik ronda2 kat internet cari buku..kat MPH dan blog..
kerja ada buat sikittttttttt jea pagi td..ahah..


Haziq pagi td masa tinggalkan dia ..alhamdulilah..sihat..
skrang ni since da pandai..dia tahu emak dia nak pergi keja..dia x nak salam tangan pun ngan emak dia..kira sedih la tu..
cian dia..

haslina said...

kak ina....tu lah pasal si kenit tu..tp ktorang da tahu da kat mana selalu dia letak barang2 tu..
*loundry basket.
*bawah almari
*bawah petiais
*kat bakul2 barang mainan dia
*kat tempat kain baju yg berlipat dlm almari.
*mana2 laci yg dia boleh buka
*dan mana2 tempat atau bekas yg ada potential..
:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails