Followers

Monday, May 31, 2010

Makan diluarrrrr.

Nasi putih + sup daging + telor dadar RM 5.50

Mee Kung Foo RM 6.50

Haziq yang makan keropok sahaja.
Menda lain tak mau.

Petang cuti Wesak pada hari Jumaat lepas kami sekeluarga pergi ke Tesco untuk membeli barang dapur. Selepas selesai disitu kami terus ke Ampang Point. Cadangnya memang untuk mencari baju...yup baju baru..which we going to wear to the DiGi party pada malam minggunya. 
Thank god..alhamdulilah, I got my t shirt there. Tapi baju untuk hubby, tiada yang berkenan di hati.
Ditengah-tengah gigih mencari itu aku mengajak hubby pergi makan di Food Court yang terletak di tingkat atas bangunan tersebut.
Mee yang aku order itu banyak sangat...so hubby juga yang tolong habiskan.The soup ordered by hubby is so delicious too.
Last last sampai kemalam kami mencari barang. Mana-mana yang tiada semuanya kami dapat di pasar malam dekat dengan rumah. Semua ada disitu.
Dengan tulang lembu untuk buat sup RM14 sekilo, bawang merah dan putih dan segala yang kami cadang hendak beli...alhamdulilah.
Penat tidak payah ceritalah. Boleh bayangkan lah...kalau berjalan bershopping dengan Haifa yang umur 4 bulan dan Haziq yang umur hendak masuk 3 tahun.
Memang tidak ramai boleh tahan berkeadaan begitu kan. Tapi tetap aku lihat ramai juga yang sabar membawa anak-anak yang masih kecil pergi bershopping. Syabas pada mereka!!!!!!!!

Lama aku tidak makan tahu jepun ini. Hari itu beli satu sahaja di Tesco. Harga 50 sen sahaja. Kalau goreng kira dapat macam dalam gambar di bawah itu.
Senang sahaja gorengnya, celup dengan telur kemudian terus goreng.

8 comments:

~ain said...

kalau ain suka kuew tiaw kungfu.. mak aii.. meleleh air liur

haslina said...

ooo...kita mmg suka mee hoon kungfu..tp isi2 nyer tetap sama kan..layan pula dgn cili padi potong....sodapppppp...

El-Zaffril said...

Ade certain entry memang tak bleh nak komen erk...

Sedap la tengok food tu...

A'ah... saya memang ade kat Digi Party tu... akak ade erk... tak perasan... maaf la ye

haslina said...

bkn begitu zaff, akak suka post option - reader comments - dont allow..

selalunya pada post sharing knowledge..

ramai org kan..tp yg pakai tudung ada 2 org je rasanyer..
x pe next time jumpa sure leh tegur2 lagi...kan...

El-Zaffril said...

Dah cam dah... akak yang pakai baju belang2 pakai tudung biru tu... lepas tu mula2 sampai duduk dekat2 dengan pintu masuk tu kan... ngeh ngeh ngeh

haslina said...

hik hik ya betull...akak dtg ngan hubby...

zaff pakai baju aper malam tu?

El-Zaffril said...

Akak... saya la orang yang menjadi bapak ayam malam tu... pakai kemeja dan seluar putih... kasut putih... topi putih dan bertie hitam... pelik kan... hahahaha

Bile nak buat entry digi party... last date nak anta permalink 9hb kan?

haslina said...

aha...pasan pasan org pakai bj tu...ok je pakai gitu...

oo ye kea 9hb..pictures da upload..tp lom ada masa nak buat post...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails