Followers

Monday, April 12, 2010

Aku menonton Fenomena Seni diTV1 pada hari Sabtu jam 2.

Semenjak sekali aku menonton Fenomena Seni diTV1 pada hari Sabtu jam 2 petang hingga 3 petang, aku rasa macam terminat pula untuk menontonnya lagi. Pengacaranya ialah Rosham Nor. Masa aku menonton itu, para undangan ialah David Teo, Lisa Suriyani dan Erma Fatima. Tajuk pada hari itu ialah mengenai adakah rupa paras itu penting untuk popular, gitu-gitulah tajuknya.

Erma memang sokong sungguh yang paras rupa adalah utama disamping ada bakat. Manakala seperti biasa bak kata David yang bintang bukan dilahirkan, tetapi ia dicipta. Semestinya dia lebih tidak memandang sangat paras rupa. Hatta Lisa semestinya dijemput kerana rupa parasnya.
Bagi akulah perbincangan pada slot kali itu memang menarik. Sekali sekala apa salah kita dengar pendapat penerbit2 filem berdua itu mengenai bagaimana sebenarnya mereka memilah artis untuk berlakon.


Dan semalam pula Zarina Ann Julie pelakon drama Anak Pontianak, Zek Zaidi, Azwan Ali dan pengarang Harian Metro. Tajuknya ialah Bahana Dunia Siber. Memula aku terkejut juga, kenapa Zarina itu lepas masuk ke RTM pula. Bukankah dia artis yang kena GAM. Peliklah jugakan.

Zek itu dijemput kerana dia ada blog. Entah aku pun tidak pernah dan berminat untuk melihat blog dia..hehehehe. Pasalnya ialah dia pernah buat post mengenai dia bengang dengan Syamsul Yusuf. Lepas itu dia direct tulis dalam post apa yang dia tidak puas hati. Akibatnya jadi kontravasilah kononnya dia bertegang dengan Syamsul itu. Dalam FS semalam dia akui kesilapan dia itu, dan alasan dia tulis begitu kerana dia baru pertama kali mengenali dunia blogging ini. Konon-konon dia tidak ariflah dengan dunia siber ini...pulak kan.

Azwan pula sama juga, ditegur oleh Rosham kerana tulisan dalam blognya yang keterlaluan. Kata Azwan pun sama, masa itu kononnya dia masih baru dalam dunia blog..alasannya kan. Sekarang ini dia sudah ubah cara penulisannya, kata dialah. Tapi katanya lagi, apa-apa post mengenai wartawan dan apa sahaja dalam blog dia adalah benar-benar belaka...ermm.

Last not list, Zarina itu. Dia bengang sangat pasal kononnya gambar dia diletakkan dalam mana-mana laman siber hanya untuk menaikkan rating sesuatu laman web itu dan lagi katanya akhirnya pemiliknya akan dapat duit. Ahak...kecian jugakan.
Memang ada orang-orang tertentu menggunakan cara tidak baik ini semata-mata kerana duit ..ermmm. Memanglah sah- sah Zarina itu buat salah, tapi fikirlah kan, kenapa mesti ada yang hendak ambil kesempatan atas kesalahan dia itu. Kan tidak baik buat begitu.

 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails