Followers

Monday, April 26, 2010

Aduhai pagi-pagi lagi mata aku sudah macam pulut kuning itu

Aduhai pagi-pagi lagi mata aku sudah macam pulut kuning itu. Cuma belum ditambah lagi dengan telur rebus dan sambal bagai. Asalnya seperti biasa, kurang tidurlah. Semalam memang hari yang memenatkan. Tidak ada duduk berehatnya aku walaupun namanya hari cuti. Dari jam 4 lebih keluar rumah kami sekeluarga dan pulang hingga jam 9 malam. Penat sungguh kaki dan badan juga tangan sekali. Tidak duduk-duduk pun. Itu ini seterika baju kerja sebanyak 5 helai baju kurung dan tudungnya sekali juga layan mengemas baju untuk di masukkan kedalam almari sekali. Lenguh kaki berdiri. Masih tidak cukup kalsium lagi rupanya tulang-tulang aku ini.

Maka jam 10.30 pm semua orang sudah tidur. Pemaisuri kecil bangun semula dekat jam 2 am, minta di layan bermain-main. Tidak sampai hati, aku melayan juga Haifa until 3 am baru dia tertidur sambil menyusu. Aku pula terkelip-kelip sampai jam 4 am. Bangun semula jam 6 am lebih.
Hendak atau tidak terpaksa juga minum kopi O breakfast tadi. Sekarang ini gagahkan diri reviews nota untuk mengajar jam 12 until 3pm nanti.
Aduhai...berkorban apa sahaja....

4 comments:

mamalieyna said...

huhu..ingat sarapan pulut kuning td..hukhuk..sedap tu.. :P

sian, gitulah org pompuan kan, ahad paling sibuk! seb baik skrg pakai tudung sume main sarung je, takyah gosok2 lagi, kalo cam dl..huhu..penat sungguh iron baju/tudung sume!

Ina Hashim said...

wallaaaa sedapnya pulut kuning tuh...

lin,
itulah pengorbanan seorang ibu...walau penat, walau sakit...keluarga tetap jadi keutamaan...tambah2 lak, anak2 kecil yg tak faham pape...

amy alisya said...

sedap nyer pulut tu kak...ingatkan akak buat bfast pulut kuning...

pengorbanan seorang ibu yang memang xterbalas jasa nya dalam membesarkan anak2...chaiyok kak

haslina said...

mamalieyna ~ hik hik..idaknyer pulut tu sekadar hiasan..

aduhai..saya lom kesempatan sungguh nak beli tudung2 ala sekarang ni..duk layan bawal lagi
;(

kak ina ~ itulah yummie kan puluttt..untung dpt mkn da masa pregnant ari tu..
;))
mmg kak..saya meredhainyer..

amy alisya ~ hikhik lagi..idaknyer mkn pulut..compem lelap kat opis nyer lepas tu...
tq...azalinyer begitu dik..tp sama2 selalunyer bergandingan dgn hubby ganti2 jaga Haifa..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails