Followers

Tuesday, April 27, 2010

D.I.Y 1 bahagian frame kayu pintu RM36

Itu adalah sarang anai-anai yang telah lamaaaaaaaa mati.

Telah selamat dipasang frame pintu yang baru.

Siap dipahat (guna screwdriver dan hammer) untuk pasangkan menda steel itu.

Tombol baru

Lubang tombol...tempat lock itu telah dipasang.

Sudah siap

Harga 1 bahagian frame kayu pintu RM36. Harga tombol lupa dah...hikhik. Terima kasih pada my hubby yang buat semua itu sendiri yea. Gergaji sendiri, pahat guna screwdriver jea. Anai-anai itu memang sudah lama berkg di pintu bilik aku itu. Since aku bujang lagi. Tapi lately ini akibat terlalu dimakan oleh anai-anai..rosak tidak boleh repair frame pintu tersebut. Alhamdulilah hubby cuma beli tombol baru and frame baru. Yang lain dia pasang sendiri...cayalah bang!!!!!!!!!..
Biasalah rumah aku duduk ini entah dibuat atas tanah apa ntah. Mesti ada anai-anailah asalnya itu..ermmmm
Pemberitahuan..rumah aku terletak di Pandan Indah, Ampang.
;))

6 comments:

mamalieyna said...

baru terasa nak tnya umah kt ner..dh bgtau pun..hikhik..save budget sume buat sndiri eh! ^_^

Ina Hashim said...

DIY lagi bagus...puas hati...jimat sket...kalo upah org pun,sesikit pun dah berpuluh or beratus ringgit terbangggg

haslina said...

mamalieyna ~ itulah kan..umah tengah2 bandar..anai2 tetap banyakkan..

kak ina ~ alhamdulilah..mula2 ingat ray tak tahu buat..rupanyer dia tahu bt sendiri....

itulah upahnyer sure puluh mahu ratus gak...kan..

kak ina kl said...

buat sendiri membang berbaloi..tapi terpulang kepada suami kita samada rajin ataupun idak..upah indon mau dia minta RM50-70

haslina said...

oo...gitu harga upahnya klu indon ambil yea kak..itulah kan kak...yg penting rajin atau tidak..

faraliana razak said...

salam. terjumpa pulak post lama ni. boleh tak nak tnya kat mana awak beli frame pintu tu ye?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails